Energiedossiers voor bezuiniging goedgekeurd in 25 scholen

Met het project 'Energiezorg Op School' ondersteunen de VGC en FIX 25 Brusselse scholen om energiebezuinigende maatregelen uit te voeren. De VGC maakt hiervoor 223.991 euro vrij. 

Subsidie ‘Energiezorg op School’
De oproep ‘Energiezorg op School’ is een subsidielijn van de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor alle Nederlandstalige scholen in Brussel die maatregelen willen nemen om energie te besparen. Zo leveren de scholen hun bijdrage aan het milieu. Bovendien geven ze heel wat minder geld uit aan energiekosten waardoor er meer middelen overblijven voor de pedagogische werking. In 2019 bespaarden de energieadviseurs van FIX voor 170.000 euro aan energiebesparingen in de Brusselse scholen. Een belangrijk deel (53%) van deze besparingen was mogelijk dankzij investeringen met geld van 'Energiezorg op School'. 

‘Energiezorg op School’ bestaat al sinds 2010. In totaal werd er al 3.696.740,64 euro geïnvesteerd in bijna 300 projecten. Voorbeelden van energiebesparende aanpassingen zijn het plaatsen van een nieuwe ketel, een debietmeter of thermostatische kranten. Ook isolatiemaatregelen of het plaatsen van superisolerende beglazing komen in aanmerking.

Samenwerking met FIX
De VGC werkt voor het toekennen en opvolgen van ‘Energiezorg op School’-middelen nauw samen met de energieadviseurs van FIX. De energieadviseurs bekijken samen met de scholen welke energiebesparende maatregelen noodzakelijk zijn en wat de terugverdientijd ervan is. Na het toekennen van de middelen volgen onze energieadviseurs de scholen ook op bij het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen.

Wil je met jouw school ook energiebesparende maatregelen uitvoeren, neem dan een kijkje op deze pagina. Je vindt er een overzicht van alle subsidies en steun waar FIX jouw school bij kan ondersteunen. 
.

Overig nieuws

Energiezorg op School - kleine ingrepen hebben een grote impact

Energiezorg op School: kleine ingrepen hebben een grote impact

Met het project 'Energiezorg op School' subsidieert de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) Nederlandstalige Brusselse scholen om een doordacht energiebeleid te voeren.

Lees verder

Beter afgewerkte maatkasten met onze nieuwe kantenlijmmachine

Beter afgewerkte maatkasten met onze nieuwe kantenlijmmachine

In de schrijnwerkerij van FIX worden er dagelijks heel wat meubels gemaakt. Bibliotheekkasten, opbergkasten, lockers en leesmeubels worden allemaal in elkaar gezet met plaatmateriaal.

Lees verder

Een volledig nieuwe inrichting voor het Vlaams-Afrikaans Huis Kuumba

In het Vlaams-Afrikaans Huis Kuumba komen Afrikaanse en Vlaamse cultuur samen voor uitwisseling, dialoog en ontspanning. Vorig jaar openden ze hun nieuwe locatie in Kuregem, Anderlecht.

Lees verder

Safety First! Opleidingen veiligheid werpen vruchten af

Bij FIX gaat ons werkervaringstraject niet puur om werkervaring, maar ook om de groei van onze medewerkers. Opleidingen zijn daarvoor een belangrijke factor.

Lees verder