Energiedossiers voor bezuiniging goedgekeurd in 25 scholen

Met het project 'Energiezorg Op School' ondersteunen de VGC en FIX 25 Brusselse scholen om energiebezuinigende maatregelen uit te voeren. De VGC maakt hiervoor 223.991 euro vrij. 

Subsidie ‘Energiezorg op School’
De oproep ‘Energiezorg op School’ is een subsidielijn van de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor alle Nederlandstalige scholen in Brussel die maatregelen willen nemen om energie te besparen. Zo leveren de scholen hun bijdrage aan het milieu. Bovendien geven ze heel wat minder geld uit aan energiekosten waardoor er meer middelen overblijven voor de pedagogische werking. In 2019 bespaarden de energieadviseurs van FIX voor 170.000 euro aan energiebesparingen in de Brusselse scholen. Een belangrijk deel (53%) van deze besparingen was mogelijk dankzij investeringen met geld van 'Energiezorg op School'. 

‘Energiezorg op School’ bestaat al sinds 2010. In totaal werd er al 3.696.740,64 euro geïnvesteerd in bijna 300 projecten. Voorbeelden van energiebesparende aanpassingen zijn het plaatsen van een nieuwe ketel, een debietmeter of thermostatische kranten. Ook isolatiemaatregelen of het plaatsen van superisolerende beglazing komen in aanmerking.

Samenwerking met FIX
De VGC werkt voor het toekennen en opvolgen van ‘Energiezorg op School’-middelen nauw samen met de energieadviseurs van FIX. De energieadviseurs bekijken samen met de scholen welke energiebesparende maatregelen noodzakelijk zijn en wat de terugverdientijd ervan is. Na het toekennen van de middelen volgen onze energieadviseurs de scholen ook op bij het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen.

Wil je met jouw school ook energiebesparende maatregelen uitvoeren, neem dan een kijkje op deze pagina. Je vindt er een overzicht van alle subsidies en steun waar FIX jouw school bij kan ondersteunen. 
.

Overig nieuws

Memorandum FIX 2023

Memorandum: De tien werven van FIX - voor wat Brussel meer nodig heeft

Het Brusselse sociale renovatiebedrijf FIX leidt jaarlijks honderd langdurig werkzoekenden op via een tewerkstellingstraject.

Lees verder

Onze directeur in De Tijd

Een goede balans tussen werk en privé is voor FIX een sleutel tot gelukkige werknemers én leidinggevenden. Vertrouwen en verantwoordelijkheid geven is dan essentieel.

Lees verder

Hoe breng je doorstroom in kaart?

Een positieve en duurzame doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt is de bestaansreden van FIX en onze essentiële impact. Toch is het in kaart brengen van die impact geen sinecure.

Lees verder