Safety First! Opleidingen veiligheid werpen vruchten af

Bij FIX gaat ons werkervaringstraject niet puur om werkervaring, maar ook om de groei van onze medewerkers. Opleidingen zijn daarvoor een belangrijke factor.

In 2023 werd er naast bouwtechnische opleidingen (zoals behangen, tegelen en metaalbewerking) ook ingezet op veiligheid. Veiligheid op de werf is prioritair voor FIX. Onze medewerkers krijgen dan ook geregeld extra preventieopleidingen om de veiligheid te verhogen.

 

Samen sterk in veiligheidstrainingen

Samen met verschillende partners zoals Croix-Rouge, Construcity en Bruxelles Formation werd er ingezet op respectievelijk Eerste Hulp bij Ongevallen (EHBO), Veilig werken op hoogte, en een opleiding Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers (VCA). Daarnaast verzorgde Groep Intro een cursus Ergonomie waar er tijdens de “rugklas” aandacht werd besteed aan het veilig en verantwoord tillen en verplaatsen van zware voorwerpen. Zo gaan FIX’ers een lange carrière tegemoet zonder fysieke klachten.

 

Doorlopende scholing bij FIX

Niet alleen de medewerkers in werkervaring, maar ook de ploegbazen bij FIX kruipen regelmatig terug in de schoolbanken. Hoge stellingen vangen veel wind dus werken met stellingen is steeds opgelet geblazen! In 2023 volgden onze ploegbazen onder andere een opleiding stellingbouw bij het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) in Brussel. De opgedane kennis werd doorgegeven aan hun medewerkers waardoor iedereen veilig aan de slag kon op de werven waar een stelling werd gebruikt.

Glenn, preventieadviseur bij FIX, weet hoe belangrijk het is om bij te blijven leren over veiligheid.

“Veiligheid op de werkvloer vereist in eerste instantie kennis. Deze kennis geeft de werknemer en de collega’s het inzicht om steeds in alle veiligheid werkzaamheden te verrichten. Daarom is het essentieel om te investeren in opleiding en training.”

Met veiligheid als eerste prioriteit bij FIX worden onze medewerkers in het werkervaringstraject voorbereid op een duurzame carrière in de bouwsector!

 

Dit artikel komt uit ons jaarverslag. Lees het volledige jaarverslag:

FIX Jaarverslag 2023

Overig nieuws

Een volledig nieuwe inrichting voor het Vlaams-Afrikaans Huis Kuumba

In het Vlaams-Afrikaans Huis Kuumba komen Afrikaanse en Vlaamse cultuur samen voor uitwisseling, dialoog en ontspanning. Vorig jaar openden ze hun nieuwe locatie in Kuregem, Anderlecht.

Lees verder

De toptransfer van Ahmad: doorstroom van FIX naar RSC Anderlecht

Ahmad (27 jaar), kwam 6 jaar geleden vanuit Syrië aan in Brussel. In 2022 werd hij via Actiris doorverwezen en kwam hij bij FIX terecht.

Lees verder

Memorandum FIX 2023

Memorandum: De tien werven van FIX - voor wat Brussel meer nodig heeft

Het Brusselse sociale renovatiebedrijf FIX leidt jaarlijks honderd langdurig werkzoekenden op via een tewerkstellingstraject.

Lees verder