Zet mee in op duurzaam ondernemen

FIX duurzaam ondernemen

Bij FIX geloven we dat renoveren ook kan zonder grote impact op het milieu. In 2014 namen we daarom duurzaamheid op in onze nieuwe visie en waarden.
Met gerichte acties dragen we als organisatie bij aan betere milieuprestaties van Brussels gebouwen.


Kleine ingrepen, grote resultaten

De voorbije jaren realiseerden we al heel wat op vlak van duurzaamheid. Af en toe zetten we onze resultaten graag in de kijker:

  • In onze schrijnwerkerij werken we enkel met FSC-gelabeld hout. Hiermee verzekeren we onze klanten dat al ons hout afkomstig is uit goed beheerde bossen. Onze plaatmaterialen zijn formaldehydevrij of formaldehyde arm, naargelang de beschikbaarheid op de markt. 
  • Voor schilderwerken gebruiken we enkel watergedragen verf. Deze verfsoort is minder milieubelastend en bevat minder vluchtige organische stoffen dan verven op basis van solventen.
  • Sinds 2012 gebruiken we een verfreinigingsmachine voor het spoelen van verfborstels. De spoelmachine scheidt water en watergedragen verf, met als resultaat helder water en slib. Na filtering kan het water opnieuw worden gebruikt als spoelwater. Dat scheelt honderden liters drinkwater per jaar!
  • Onze technische ploegen experimenteren met afvalsortering op de werf. De afvalstromen voeren we afzonderlijk af en kunnen zo opnieuw worden gerecycleerd.

 

Naar een ecodynamisch onderneming

Naast onze bouwactiviteiten gaan we met heel onze organisatie voor een lagere milieu-impact. Een greep uit onze laatste maatregelen:

  • het vervangen van wegwerp waterflessen in PET-plastic door kannen met kraantjeswater.
  • het gebruik van ecologisch producten voor het reinigen van onze gebouwen.
  • de verhuis van onze spaarmiddelen naar een bank die in sociale en ecologische projecten investeert.
  • het vervangen van alle printers door één centraal kopieerapparaat met gerecycleerd papier.

Overig nieuws

Memorandum FIX 2023

Memorandum: De tien werven van FIX - voor wat Brussel meer nodig heeft

Het Brusselse sociale renovatiebedrijf FIX leidt jaarlijks honderd langdurig werkzoekenden op via een tewerkstellingstraject.

Lees verder

Onze directeur in De Tijd

Een goede balans tussen werk en privé is voor FIX een sleutel tot gelukkige werknemers én leidinggevenden. Vertrouwen en verantwoordelijkheid geven is dan essentieel.

Lees verder

Hoe breng je doorstroom in kaart?

Een positieve en duurzame doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt is de bestaansreden van FIX en onze essentiële impact. Toch is het in kaart brengen van die impact geen sinecure.

Lees verder