Voorstelling Educatieve Klasbakken

PERSUITNODIGING

900 Educatieve Klasbakken voor Brusselse Scholen

7 november 2018 - 11h00 @ GO! basisschool ’t Overbeek

 

 

 

Op woensdag 7 november stelt Collegevoorzitter Guy Vanhengel, bevoegd voor het Nederlandstalig onderwijs in Brussel, de eerste Educatieve Klasbakken voor in basisschool ’t Overbeek in Ganshoren. Deze Klasbakken zijn ontwikkeld en geproduceerd door Atelier Groot Eiland en FIX.

 

Met de Educatieve Klasbakken komen leerlingen op een speelse en actieve manier met ecologie en duurzaamheid in aanraking. In de mini-moestuin zien ze met eigen ogen hoe alles groeit en bloeit en wat ervoor nodig is om groenten, fruit en kruiden echt te kunnen oogsten. Deze Klasbakken kunnen zowel gebruikt worden in de klas als buiten op de speelplaats.

 

Maar liefst 214 van de 250 Nederlandstalige scholen in Brussel dienden een aanvraag in. Dankzij de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en Leefmilieu Brussel worden ze volledig gratis aangeboden. Deze actie wordt omkaderd door Milieuzorg Op School (MOS) die voor dit project een inspirerende methodiek ontwikkelde die de leerinhouden concreet en aanschouwelijk maakt en waarbij leerlingen een eigen inbreng hebben.

 

De Educatieve Klasbakken worden vervaardigd uit gerecycleerd en duurzaam hout bij Atelier Groot Eiland en FIX. De twee vzw’s zijn actief in de sociale economie en bieden kwetsbare doelgroepen een zinvolle werkervaring.

 

Wanneer? 7 november 2018 om 11 uur

Waar? GO! basisschool ’t Overbeek,  Van Overbekelaan 229, 1083 Ganshoren 
Contactpersoon:
Lene Van Langenhove lene@ateliergrooteiland.be 02 511 72 10

Meer info: www.ateliergrooteiland.be / www.fixbrussel.be / www.onderwijsinbrussel.be

 

Het Educatieve Klasbakken-project is een samenwerking tussen:

    

Met de steun van:

      

Overig nieuws

Memorandum FIX 2023

Memorandum: De tien werven van FIX - voor wat Brussel meer nodig heeft

Het Brusselse sociale renovatiebedrijf FIX leidt jaarlijks honderd langdurig werkzoekenden op via een tewerkstellingstraject.

Lees verder

Onze directeur in De Tijd

Een goede balans tussen werk en privé is voor FIX een sleutel tot gelukkige werknemers én leidinggevenden. Vertrouwen en verantwoordelijkheid geven is dan essentieel.

Lees verder

Hoe breng je doorstroom in kaart?

Een positieve en duurzame doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt is de bestaansreden van FIX en onze essentiële impact. Toch is het in kaart brengen van die impact geen sinecure.

Lees verder