Nieuwe ploeg schrijnwerkerij in kader van stadsvernieuwingscontract "Weststation"

Stadsvernieuwingsproject Weststation

De gemeenten Anderlecht en Sint-Jans-Molenbeek werken sinds 2016 samen voor de ontwikkeling van het stadsvernieuwingscontract (SVC) “Weststation”.
De acties die binnen dit project worden ondernomen gaan vanaf 2020 van start. Ook FIX krijgt binnen dit contract een duidelijke opdracht toebedeeld die perfect past binnen onze missie.
Vanaf 2020 zal FIX een nieuwe ploeg oprichten met arbeiders die specifiek binnen de perimeter van het SVC wonen.

 

 

 

Werkervaring en opleiding combineren

Werkzoekenden uit de wijk vormen een nieuwe ploeg in onze schrijnwerkerij.
Gedurende 18 maanden krijgen 8 arbeiders (4 arbeiders in het eerste jaar, 4 nieuwe arbeiders in de volgende 6 maanden) een werkervaringstraject bij FIX aangeboden.
Tijdens hun traject zullen de arbeiders worden opgeleid tot gecertificeerde schrijnwerkers met een basiskennis van het Nederlands.
De ploeg wordt ingezet om meubels op maat te maken voor de scholen in hun eigen gemeente en bij uitbreiding de hele stad.

Positief verhaal met rolmodellen voor de wijk.

Schrijnwerk is een activiteit waar grote vraag naar is op de arbeidsmarkt. FIX verbindt een certificaat van schrijnwerker aan het werkervaringstraject en maakt zo het project extra aantrekkelijk voor jongeren uit de wijk.
Dit is een kaart die FIX ook zelf bewust trekt. De helft van de arbeiders bij FIX zijn jonger dan 30 jaar. Bovendien begeleidt de jobcoach van FIX de arbeiders gedurende een jaar na hun traject bij FIX in hun zoektocht naar werk.
Waar mogelijk werken we samen met werkgevers uit de perimeter van het SVC voor de plaatsing van opgeleide schrijnwerkers.
Op die manier worden de arbeiders positieve rolmodellen in hun wijk en verbreden we ook de bekendheid van FIX binnen de buurt waar FIX sinds mei 2019 is neergestreken. 

 

Alle scholen kunnen werken bij FIX aanvragen via deze link.

De nieuwe ploeg is gestart vanaf januari 2020 en wordt mogelijk gemaakt met de steun van :

    

    

 

Overig nieuws

Memorandum FIX 2023

Memorandum: De tien werven van FIX - voor wat Brussel meer nodig heeft

Het Brusselse sociale renovatiebedrijf FIX leidt jaarlijks honderd langdurig werkzoekenden op via een tewerkstellingstraject.

Lees verder

Onze directeur in De Tijd

Een goede balans tussen werk en privé is voor FIX een sleutel tot gelukkige werknemers én leidinggevenden. Vertrouwen en verantwoordelijkheid geven is dan essentieel.

Lees verder

Hoe breng je doorstroom in kaart?

Een positieve en duurzame doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt is de bestaansreden van FIX en onze essentiële impact. Toch is het in kaart brengen van die impact geen sinecure.

Lees verder