Maak van de speelplaats een creatieve omgeving

Is de speelplaats op school dringend aan vernieuwing toe? Wilt u van de speelplaats een stimulerende speel- en leerplek maken?

De VGC lanceert dit voorjaar het project 'BuitenSpel'. Met dit project kan uw school subsidies aanvragen om de speelplaats in te richten tot een kindvriendelijke, creatieve omgeving. Scholen kunnen een subsidie van maximaal 100.000 euro verkrijgen. In ruil vraagt de VGC  dat u een visie ontwikkelt over uw speelplaatswerking. Ook daarvoor kan u ondersteuning krijgen via partnerorganisaties.

 

Welke werken en materialen komen in aanmerking?

  • Infrastructuurwerken en losse en vaste uitrustingsmaterialen;
  • Noodzakelijke infrastructuurwerken (zoals rioleringswerken, nivelleringswerken…) die onlosmakelijk verbonden zijn  met de (her)aanleg van de speelplaats.

Scholen kunnen voor de aanpassingswerken FIX contacteren. U kan onze ruwbouwploeg inschakelen voor het aanleggen van nieuwe speelplaatsen, herstellen van rioleringen en aanplanten van educatieve tuinen.
 

Voorwaarden

U vindt alle informatie om de subsidie aan te vragen op www.onderwijsinbrussel.be/buitenspel.

Overig nieuws

Memorandum FIX 2023

Memorandum: De tien werven van FIX - voor wat Brussel meer nodig heeft

Het Brusselse sociale renovatiebedrijf FIX leidt jaarlijks honderd langdurig werkzoekenden op via een tewerkstellingstraject.

Lees verder

Onze directeur in De Tijd

Een goede balans tussen werk en privé is voor FIX een sleutel tot gelukkige werknemers én leidinggevenden. Vertrouwen en verantwoordelijkheid geven is dan essentieel.

Lees verder

Hoe breng je doorstroom in kaart?

Een positieve en duurzame doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt is de bestaansreden van FIX en onze essentiële impact. Toch is het in kaart brengen van die impact geen sinecure.

Lees verder