jongeren werken samen met FIX'ers in werkervaringstraject

Gisteren was het opnieuw de YOUCA Action Day. Dit jaar kwamen 2 studenten een dagje mee draaien bij FIX.

Lees hier hoe de jongeren dit zelf beleefd hebben.

 

 

 

 

 

 

 

Mohammed, magazijnier voor één dag

Mohammed studeert voor ruwbouwer in het Sint-Guido-Instituut te Anderlecht. Hij leerde FIX kennen via zijn leerkrachten. Vandaag helpt hij onze magazijnier om schappen te installeren in ons nieuwe voertuig. Hij vindt het fijn om een dag mee te draaien in de bouw. Op die manier leert hij de wereld al wat kennen. Zijn opleiding is immers een ticket naar deze sector. De dag bij FIX beviel Mohammed zozeer dat hij al een stageaanvraag heeft gedaan voor zijn komende twee stages.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kylian, schilder voor één dag

Kylian heeft al lang een band met FIX. Zijn vader is immers onze eigen Alain, instructeur van één van de schilderploegen van FIX. Het was ook in deze ploeg dat Kylian een dag ging meehelpen. Meer nog, toevallig is de ploeg momenteel actief in de BSGO Zaveldal. Dit is de lagere school waar Kylian zelf nog school gelopen heeft. De dag begon dan ook met een nostalgisch kantje.

 

YOUCA Action Day 2019: sociale economie in Guinea

Het loon dat ze tijdens de Action Day verdienen gaat dit jaar naar projecten van geëngageerde jongeren in Guinee. De bedoeling van dit project is de werkloosheid onder jongeren te verminderen en jongeren te stimuleren om te ondernemen. Dit doet Trias samen met de partner Jeunes Solidaires, een jong dynamisch platform van maar liefst 800 jongeren tussen de 15 en 35 jaar. Onderliggend wil Trias de oorzaken van armoede en migratie, die vaak te maken hebben met het gebrek aan jobs, voor Guineese jongeren aanpakken. Sociale economie in Guinee, daar kan FIX alleen maar warm van worden!

 

 

 

Meer informatie over de YOUCA Action Day vind je via deze link.

Overig nieuws

Memorandum FIX 2023

Memorandum: De tien werven van FIX - voor wat Brussel meer nodig heeft

Het Brusselse sociale renovatiebedrijf FIX leidt jaarlijks honderd langdurig werkzoekenden op via een tewerkstellingstraject.

Lees verder

Onze directeur in De Tijd

Een goede balans tussen werk en privé is voor FIX een sleutel tot gelukkige werknemers én leidinggevenden. Vertrouwen en verantwoordelijkheid geven is dan essentieel.

Lees verder

Hoe breng je doorstroom in kaart?

Een positieve en duurzame doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt is de bestaansreden van FIX en onze essentiële impact. Toch is het in kaart brengen van die impact geen sinecure.

Lees verder