FIX viert feest!

FIX bestaat dit jaar 20 jaar én wij verhuizen naar onze nieuwe gebouwen in Anderlecht. 
Daarom was 7 mei een speciale dag voor FIX!   

Op 20 jaar tijd groeide FIX van 2 naar meer dan 60 medewerkers. Acht ploegen zijn nu dagelijks actief op werven in Brussel. 
In scholen maar sinds ruim een jaar ook in jeugdhuizen, chirolokalen en andere infrastructuur voor het Brussels jeugdwerk.
Ze dragen zo bij aan een betere Brusselse infrastructuur. In januari 2018 kon FIX met de steun van de VGC Onderwijs een eigen pand
aanschaffen in de Sylvain Denayerstraat 51 in Anderlecht. Na enkele maanden renoveren is dit pand klaar voor gebruik.
Dit is een nieuwe fase in de groei van FIX als professionele organisatie in Brussel.
Bovendien werden alle werken in dit gebouw door onze arbeiders zelf uitgevoerd.
Hiermee konden we onze expertise verder uitbreiden en zelfs experimenteren met nieuwe bouwtechnieken die meer aandacht hebben voor duurzaamheid.

 

“Met de aankoop van dit prachtige pand kunnen wij de sterke groei van de afgelopen jaren verder zetten in een inspirerende en professionele omgeving. Doordat onze ploegen zelf de renovaties uitvoeren, wordt dit gebouw ook een plek waar elke FIX’er thuis kan komen. FIX wil in de toekomst nog meer Brusselse werkzoekenden een kans geven op een kwaliteitsvol werk en leven en nog meer publieke voorzieningen renoveren.”  - Eva De Smedt, directeur FIX         

 

 

FIX kan rekenen op het vertrouwen van Brusselse politici uit heel wat diverse beleidsdomeinen. Op het feest waren minister Guy Vanhengel, minister Pascal Smet en minister Didier Gossuin aanwezig en zaten ze samen voor een sofagesprek. Tijdens dit gesprek, dat begeleid werd door Marc Trullemans, vertelden ze de aanwezigen over hun visie op Sociale Economie binnen een Brusselse context. Daarnaast werd ook gesproken over het belang van diversiteit binnen de bouw- en publieke sector. 

“FIX is een pionier op het vlak van sociale economie. 20 jaar geleden sloegen het BHG, de VGC en het toenmalige Schoolinterventieteam (vroegere naam van FIX) de handen in elkaar om kortgeschoolde werkzoekenden, via werkervaring, opleiding, begeleiding en jobcoaching toe te leiden naar openstaande vacatures. De bijzonderheid van dit project schuilt in de expliciete keuze om te werken aan een duurzame integratie van kansengroepen, in combinatie met een maatschappelijk relevante dienstverlening, de renovatie van schoolgebouwen en jeugdinfrastructuur. Ik ben enorm fier om via dit project een belangrijke meerwaarde te kunnen leveren aan onze samenleving.”  - minister Guy Vanhengel , collegevoorzitter bevoegd voor Onderwijs en Vorming.

De aanwezige ministers waren heel duidelijk over hun toekomstplannen. Daar speelt ook FIX een rol in en dat werd uitgesproken.

"FIX: doe zo verder!" 

Kon je er zelf niet bij zijn? Jammer, maar geen paniek. BRUZZ maakte een mooie reportage over deze speciale dag.

 

Overig nieuws

Memorandum FIX 2023

Memorandum: De tien werven van FIX - voor wat Brussel meer nodig heeft

Het Brusselse sociale renovatiebedrijf FIX leidt jaarlijks honderd langdurig werkzoekenden op via een tewerkstellingstraject.

Lees verder

Onze directeur in De Tijd

Een goede balans tussen werk en privé is voor FIX een sleutel tot gelukkige werknemers én leidinggevenden. Vertrouwen en verantwoordelijkheid geven is dan essentieel.

Lees verder

Hoe breng je doorstroom in kaart?

Een positieve en duurzame doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt is de bestaansreden van FIX en onze essentiële impact. Toch is het in kaart brengen van die impact geen sinecure.

Lees verder