FIX start met beroepskwalificaties

De kwaliteit van onze werkervaringstrajecten is de pasmunt waarmee onze FIX’ers de arbeidsmarkt tegemoet treden. Door de afwezigheid van een officiële kwalificering wordt de opgedane werkervaring door toekomstige werkgevers echter niet altijd naar waarde geschat. Een beroepskwalificatie brengt hier een oplossing voor. Daarom werkte FIX in 2021 voor het eerst een beroepskwalificatie Elektrotechnisch Monteur uit. Een lijst competenties worden afgetoetst. Als de FIX’ers hiervoor slagen tijdens hun traject krijgen ze daar attest voor in de plaats.  

Kwaliteitslabel zorgt voor voet in de deur

De beroepskwalificatie is een door de Vlaamse Overheid erkend attest waarmee de houder kan aantonen dat hij/zij een reeks competenties over een specifiek beroep onder de knie heeft. De gevraagde competenties werden samengesteld door bedrijven uit de sector. Naarmate dit nieuwe attest meer in gebruik zal raken zal het attest meer gewicht krijgen en wordt het aanvaard door een breed onderdeel van de arbeidsmarkt. Dat maakt het attest heel waardevol voor het CV en de sollicitaties van onze FIX’ers.

Eerste test Elektrotechnisch Monteur, vervolgens uitbreiden

We geloven heel sterk in de meerwaarde van beroepskwalificering voor de doorstroom van onze FIX’ers. Het is ook een duidelijke win voor FIX. Het geeft structuur aan de leertrajecten en biedt FIX een systematische toets of we alle juiste dingen aanbieden om gekwalificeerd het contract bij FIX te beëindigen. De opstart van de beroepskwalificatie Elektrotechnisch Monteur is nog maar het begin. Als volgende stap willen we dit uitbreiden naar andere trajecten. FIX werkt in 2022 al verder aan een beroepskwalificering voor medewerker schilder en plaatser in de schrijnwerkerij.

Gevraagde competenties voor de Elektrisch Monteur:

  • Kabelgoten plaatsen & kabels trekken
  • Dozen & buizen plaatsen (PVC & flexbuis)
  • Aarding installeren
  • Lage spanning elektronica installeren
  • Elektriciteitsplan lezen
  • Basis AREI

 

 

Overig nieuws

Memorandum FIX 2023

Memorandum: De tien werven van FIX - voor wat Brussel meer nodig heeft

Het Brusselse sociale renovatiebedrijf FIX leidt jaarlijks honderd langdurig werkzoekenden op via een tewerkstellingstraject.

Lees verder

Onze directeur in De Tijd

Een goede balans tussen werk en privé is voor FIX een sleutel tot gelukkige werknemers én leidinggevenden. Vertrouwen en verantwoordelijkheid geven is dan essentieel.

Lees verder

Hoe breng je doorstroom in kaart?

Een positieve en duurzame doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt is de bestaansreden van FIX en onze essentiële impact. Toch is het in kaart brengen van die impact geen sinecure.

Lees verder