FIX kiest voor ecologische verf

Vanaf december start FIX officieel met het gebruik van ecologische verven. Waar mogelijk wil FIX zijn impact op het milieu zo veel mogelijk beperken. De omschakeling naar ecologische verven is een belangrijke stap binnen deze strategie.

 

De beslissing werd vooraf gegaan aan een grondige studie naar kwaliteit en prijszetting.

Concreet kiezen we voortaan voor Ecotec als leverancier van verf. Deze keuze maken we omwille van volgende redenen:

  • De kwaliteit van de verven is de beste in de tests die we hebben uitgevoerd. De kwaliteit is beter dan andere ecologische verven die we testten en is dezelfde als de verven van onze vroegere leverancier.
  • De leverancier komt als beste prijs uit de vergelijkende studie, De prijzen zijn bovendien 15% goedkoper dan onze vroegere leverancier.
  • De leverancier voorziet een snelle levering na bestelling.

Er zijn evenwel nog enkele uitzonderingen: voor metaalverven, verf in vochtige ruimtes, en andere specifieke situaties garandeert de ecologische verf voorlopig niet de beste kwaliteit. Voor deze uitzonderlijke gevallen wijken we af van onze keuze voor ecologische verven. We hopen echter dat we ook voor deze gevallen op termijn kunnen overstappen.

Duurzaamheid is een van de basiswaarden van FIX. We zijn dan ook fier en blij dat we deze stap zetten. Scholen en jeugdorganisaties die bewust kiezen voor duurzaamheid zijn bij FIX aan het juiste adres.  

 

 

 

Overig nieuws

Memorandum FIX 2023

Memorandum: De tien werven van FIX - voor wat Brussel meer nodig heeft

Het Brusselse sociale renovatiebedrijf FIX leidt jaarlijks honderd langdurig werkzoekenden op via een tewerkstellingstraject.

Lees verder

Onze directeur in De Tijd

Een goede balans tussen werk en privé is voor FIX een sleutel tot gelukkige werknemers én leidinggevenden. Vertrouwen en verantwoordelijkheid geven is dan essentieel.

Lees verder

Hoe breng je doorstroom in kaart?

Een positieve en duurzame doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt is de bestaansreden van FIX en onze essentiële impact. Toch is het in kaart brengen van die impact geen sinecure.

Lees verder