FIX blijft actief tijdens verstrengde lockdown

Vanaf maandag 2 november is in het gehele land opnieuw een verstrengde lockdown van kracht. FIX blijft voorlopig wél actief doorwerken in de scholen en jeugdinfrastructuur. Dit doen we met grote zorg voor de veiligheid van alle collega’s en onze partners.

De herfstvakantie is een belangrijke periode voor FIX om werken uit te voeren in de scholen. Door de afwezigheid van de kinderen kunnen we veel werk gedaan krijgen dat anders niet mogelijk is. Van deze (uitzonderlijk verlengde) periode willen we optimaal gebruik maken. Dankzij de afwezigheid van de kinderen kunnen de FIX’ers bovendien meer ruimte nemen om op veilige afstand te werken. Dit strookt met de preventiemaatregelen die met alle ploegen zijn afgesproken. Na de terugkeer van de kinderen zal met elke school bekeken worden hoe de veilige afstand gegarandeerd kan worden voor er een nieuwe werf wordt opgestart.

Ook voor onze arbeiders, die zich veelal in precaire (thuis)situaties bevinden, is het een opsteker dat FIX kan blijven doorgaan. Hiermee kunnen we technische werkloosheid voorlopig nog afwenden gezien dit, zeker voor onze arbeiders, financieel verregaande gevolgen heeft. Dit is een extra motivatie voor het hele team om de preventieve maatregelen te blijven respecteren en zo lang mogelijk actief te blijven!

Voor FIX’ers die wél aan telewerk kunnen doen is dat uiteraard verplicht.

Overig nieuws

Memorandum FIX 2023

Memorandum: De tien werven van FIX - voor wat Brussel meer nodig heeft

Het Brusselse sociale renovatiebedrijf FIX leidt jaarlijks honderd langdurig werkzoekenden op via een tewerkstellingstraject.

Lees verder

Onze directeur in De Tijd

Een goede balans tussen werk en privé is voor FIX een sleutel tot gelukkige werknemers én leidinggevenden. Vertrouwen en verantwoordelijkheid geven is dan essentieel.

Lees verder

Hoe breng je doorstroom in kaart?

Een positieve en duurzame doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt is de bestaansreden van FIX en onze essentiële impact. Toch is het in kaart brengen van die impact geen sinecure.

Lees verder