Build For Water, voor en door jongeren

“Build For Water” is de nieuwste samenwerking tussen FIX en het Beroepenreferentiecentrum Bouw! Gedurende een hele maand geeft FIX aan 15 jongeren een initiatie in de bouw.
Hierbij focussen we volledig op technieken die passen binnen de filosofie van de circulaire economie.

Voor wie? 

Het doel van het project is om jongeren in contact te brengen met toekomstgerichte beroepen die de link leggen met duurzaam bouwen en de circulaire economie. Op die manier willen we hen enthousiasmeren voor een latere carrière in de bouwsector. 

Voor meer info zijn alle geïnteresseerde jongeren en organisaties van harte welkom op 17 juni om 14u bij BRC Bouw (François Malherbelaan 42, 1070 Anderlecht)
Link naar facebook-event: https://www.facebook.com/events/2713723678858726/

 

Wat zullen we doen?

Met Build For Water zullen de jongeren zelf de installatie van een watersportbasis (vestiaire en sanitaire installatie) ontwerpen en bouwen. Deze wordt de hele zomer aan de vijvers van Neerpede geplaatst waar tal van activiteiten zullen doorgaan.

   

  Het project "Build For Water" omvat drie luiken:

  • Bouw: fabricatie van een watersportbasis
  • Onderwijs: kennismaking met beroepen in de circulaire economie en bewustmaking over het goed beheer water en natuurlijke hulpbronnen
  • Sport: zwemmen, kanovaren, ... Tijdens de zomer kunnen heel veel activiteiten georganiseerd worden in en rond de vijvers.

  Ten slotte zal er ook een sensibiliseringsprogramma opgezet worden rond het gebruik van water voor jongeren zelf en voor het grote publiek.

   

  Het project Build For Water is een samenwerking tussen:

  Met de steun van: 

   

  Overig nieuws

  Memorandum FIX 2023

  Memorandum: De tien werven van FIX - voor wat Brussel meer nodig heeft

  Het Brusselse sociale renovatiebedrijf FIX leidt jaarlijks honderd langdurig werkzoekenden op via een tewerkstellingstraject.

  Lees verder

  Onze directeur in De Tijd

  Een goede balans tussen werk en privé is voor FIX een sleutel tot gelukkige werknemers én leidinggevenden. Vertrouwen en verantwoordelijkheid geven is dan essentieel.

  Lees verder

  Hoe breng je doorstroom in kaart?

  Een positieve en duurzame doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt is de bestaansreden van FIX en onze essentiële impact. Toch is het in kaart brengen van die impact geen sinecure.

  Lees verder