Akoestiekfabriek biedt een betaalbare oplossing voor akoestische problemen

Met Akoestiekfabriek gaan we volop voor comfortabele scholen!

De lockdown ten gevolge van de coronacrisis was voor geen enkele leerkracht een lachertje. Het verplichte thuisonderwijs stelde iedereen in het onderwijs voor talrijke onverwachte uitdagingen zowel op educatief als op sociaal vlak. Toch is er alvast één aspect dat leerkrachten niet hebben gemist tijdens deze periode: het overdonderende en alomtegenwoordige geluid van schreeuwende leerlingen in overvolle klassen, turnzalen en refters.

De tol van slechte akoestiek

Akoestiek in schoolgebouwen is een klassiek probleem waarvan de gevolgen te lang onderbelicht zijn gebleven. Nochtans zijn de gevolgen van langdurige blootstelling aan geluidsoverlast niet te onderschatten. Zowel voor de leerlingen als voor de leerkrachten. Al in 2014 publiceerde Leefmilieu Brussel een rapport over de kwalijke gevolgen van geluidsoverlast in scholen.

Overmatig geluid zorgt voor:

  • Vermoeidheid en daling van leerprestaties;
  • Extra stress, zowel bij leerlingen als bij leerkrachten;
  • Gezondheidsproblemen op termijn.

Wist u dit? Stemproblemen komen vaker voor bij leerkrachten dan bij de algemene bevolking. Meer dan de helft van de leraars kampt ermee en een derde stopt tijdelijk met werken om zich te verzorgen. De kosten van de zorgen die jaarlijks aan leerkrachten alleen al worden verstrekt (voor stemproblemen), worden in de Verenigde Staten op 2,5 miljard dollar per jaar geraamd!

 

    

 

Geluidsoverlast: een probleem mét een oplossing

Ondanks de talrijke kwalijke gevolgen van dagelijks werken in een lawaaierige omgeving wordt dit gekende probleem onvoldoende aangepakt. Te vaak wordt echter gedacht dat geluidsoverlast een onoplosbaar probleem is waar de onderwijssector zich maar bij moet neerleggen. Niets is minder waar. De plaatsing van akoestische panelen op strategische plekken in klaslokalen, lerarenkamers, refters en turnzalen zorgen voor een ongelofelijk verschil in geluidscomfort. Zelfs in volle klassen! 

Dit vraagt echter wel de nodige expertise. Om die te bieden houdt FIX een nieuwe organisatie boven het doopfond:

 

Vol trots stellen wij Akoestiekfabriek voor!

Akoestiekfabriek voorziet in performante, stijlvolle en vooral ook betaalbare akoestische oplossingen. Onze panelen zijn stijlvol én gerecycleerd. We bieden hierbij een service van a tot z: vooraf doen we een geluidsmeting, we berekenen wat er nodig is en wat dit zal kosten, we produceren zelf de panelen en komen ze ook plaatsen. De meting achteraf bewijst het positieve effect van de panelen.

Een nieuw bedrijf geboren in de schoot van FIX werkt volgens gelijkaardige principes en vult dit aan met eigen waarden. Dat wil zeggen:

  • Kwaliteitsvol akoestisch aanbod volgens principes van de circulaire economie met maximale recuperatie en minimale afvalstromen.
  • Productie en plaatsing gebeurt door Brusselaars die systematisch minder werk vinden.
  • Een zelfstandig project dat volop inzet op partnerschappen die meerwaarde bieden.

Akoestiekfabriek biedt een oplossing voor jouw akoestische problemen

Met dit nieuwe project gaan we volop voor comfortabele scholen in heel Brussel!          
Wil jij daar ook van mee genieten? Dat kan!

Neem gewoon contact op met Fien, onze projectleider:

MAIL: fien.sanen@akoestiekfabriek.be

GSM: 0479 55 82 84

En neem een kijkje op onze socials :

 @akoestiekfabriek 

 @akoestiekfabriek

 Akoestiekfabriek

En natuurlijk hieronder enkele foto's van onze pareltjes!

  
  
  

 

Overig nieuws

Memorandum FIX 2023

Memorandum: De tien werven van FIX - voor wat Brussel meer nodig heeft

Het Brusselse sociale renovatiebedrijf FIX leidt jaarlijks honderd langdurig werkzoekenden op via een tewerkstellingstraject.

Lees verder

Onze directeur in De Tijd

Een goede balans tussen werk en privé is voor FIX een sleutel tot gelukkige werknemers én leidinggevenden. Vertrouwen en verantwoordelijkheid geven is dan essentieel.

Lees verder

Hoe breng je doorstroom in kaart?

Een positieve en duurzame doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt is de bestaansreden van FIX en onze essentiële impact. Toch is het in kaart brengen van die impact geen sinecure.

Lees verder