8 op de 10 laaggeschoolde werkzoekenden vinden vaste job dankzij FIX

FIX

8 op de 10 arbeiders vonden in 2015 werk na hun traject bij FIX. De cijfers liggen hoger dan in 2014, toen 6 op de 10 arbeiders werk vonden. De resultaten bewijzen dat sociale economie voor vele werkzoekenden een waardevolle opstap is naar een job in het reguliere arbeidscircuit.

Coaching naar werk

De arbeiders van FIX zijn laaggeschoold en worden maximaal 2 jaar tewerkgesteld in een leertraject. "We merken dat een basiskennis Nederlands en een rijbewijs onze arbeiders veel meer kansen geven op vast werk", zegt Nena Cornelis, jobcoach bij FIX.

"Daarnaast is een goede begeleiding in de zoektocht naar werk voor hen essentieel. Ook na hun werkervaring bij FIX is solliciteren voor een nieuwe job niet vanzelfsprekend. FIX legt de link tussen werkzoekenden en werkgever en doet daarvoor ook beroep op haar eigen uitgebreide werkgeversnetwerk. We begeleiden de werkzoekenden tijdens het hele proces naar duurzaam werk, zélfs tijdens het eerste jaar op de nieuwe job.”

Meer jonge laaggeschoolden

In 2015 volgden bijna 48 laaggeschoolden een werkervaringstraject bij FIX, een stijging van 30% ten opzichte van 2014. Dankzij instapstages via Actiris, brugproject of duaal leren krijgen steeds meer jongeren de kans om werkervaring op te doen. 27% van de arbeiders is minder dan 25 jaar, meer dan de helft is minder dan 30 jaar. FIX wil daarmee tegemoetkomen aan het grote tekort aan jonge arbeidskrachten in de bouwsector.

Bovendien zoekt FIX steeds nieuwe werknemers. In 2016 is er plaats voor 10 nieuwe werkzoekenden. FIX hoopt deze plaatsen in te vullen via inschakelingscontracten of via Artikel 60-contracten in samenwerking met Brusselse OCMW’s.

 

Overig nieuws

Energiezorg op School - kleine ingrepen hebben een grote impact

Energiezorg op School: kleine ingrepen hebben een grote impact

Met het project 'Energiezorg op School' subsidieert de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) Nederlandstalige Brusselse scholen om een doordacht energiebeleid te voeren.

Lees verder

Beter afgewerkte maatkasten met onze nieuwe kantenlijmmachine

Beter afgewerkte maatkasten met onze nieuwe kantenlijmmachine

In de schrijnwerkerij van FIX worden er dagelijks heel wat meubels gemaakt. Bibliotheekkasten, opbergkasten, lockers en leesmeubels worden allemaal in elkaar gezet met plaatmateriaal.

Lees verder

Een volledig nieuwe inrichting voor het Vlaams-Afrikaans Huis Kuumba

In het Vlaams-Afrikaans Huis Kuumba komen Afrikaanse en Vlaamse cultuur samen voor uitwisseling, dialoog en ontspanning. Vorig jaar openden ze hun nieuwe locatie in Kuregem, Anderlecht.

Lees verder

Safety First! Opleidingen veiligheid werpen vruchten af

Bij FIX gaat ons werkervaringstraject niet puur om werkervaring, maar ook om de groei van onze medewerkers. Opleidingen zijn daarvoor een belangrijke factor.

Lees verder