440.000 euro voor 29 energiezuinige scholen

Met het project 'Energiezorg op School' ondersteunt de VGC 29 Nederlandstalige scholen in Brussel om energiebesparende werken uit te voeren.
De VGC geeft hiervoor in 2019 een subsidie van 439.874 euro. FIX coördineert de uitvoering van de werken bij de scholen.

'Energiezorg op School' is een subsidie van de VGC voor Nederlandstalige scholen in Brussel die willen investeren in energiebesparende maatregelen. Een cofinanciering tussen de overheid en de scholen om een duurzamer energiebeleid te bekomen en op termijn ook de energiekosten te kunnen drukken. Een fantastische investering in de toekomst. 

Voorbeelden van energiebesparende aanpassingen zijn: plaatsen van nieuwe verwarmingsketel, een debietmeter of thermostatische kranen. Ook isolatiewerken en het plaatsen van superisolerende beglazing komen in aanmerking. 

Voor het project ‘Energiezorg op School’ werkt de VGC nauw samen met FIX. Onze energieverantwoordelijken bekijken samen met de scholen welke energiebesparende maatregelen mogelijk en noodzakelijk zijn en volgen de werken op.

Meer informatie over de subsidie van 'Energiezorg op School vind je hier.

Overig nieuws

Energiezorg op School - kleine ingrepen hebben een grote impact

Energiezorg op School: kleine ingrepen hebben een grote impact

Met het project 'Energiezorg op School' subsidieert de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) Nederlandstalige Brusselse scholen om een doordacht energiebeleid te voeren.

Lees verder

Beter afgewerkte maatkasten met onze nieuwe kantenlijmmachine

Beter afgewerkte maatkasten met onze nieuwe kantenlijmmachine

In de schrijnwerkerij van FIX worden er dagelijks heel wat meubels gemaakt. Bibliotheekkasten, opbergkasten, lockers en leesmeubels worden allemaal in elkaar gezet met plaatmateriaal.

Lees verder

Een volledig nieuwe inrichting voor het Vlaams-Afrikaans Huis Kuumba

In het Vlaams-Afrikaans Huis Kuumba komen Afrikaanse en Vlaamse cultuur samen voor uitwisseling, dialoog en ontspanning. Vorig jaar openden ze hun nieuwe locatie in Kuregem, Anderlecht.

Lees verder

Safety First! Opleidingen veiligheid werpen vruchten af

Bij FIX gaat ons werkervaringstraject niet puur om werkervaring, maar ook om de groei van onze medewerkers. Opleidingen zijn daarvoor een belangrijke factor.

Lees verder