440.000 euro voor 29 energiezuinige scholen

Met het project 'Energiezorg op School' ondersteunt de VGC 29 Nederlandstalige scholen in Brussel om energiebesparende werken uit te voeren.
De VGC geeft hiervoor in 2019 een subsidie van 439.874 euro. FIX coördineert de uitvoering van de werken bij de scholen.

'Energiezorg op School' is een subsidie van de VGC voor Nederlandstalige scholen in Brussel die willen investeren in energiebesparende maatregelen. Een cofinanciering tussen de overheid en de scholen om een duurzamer energiebeleid te bekomen en op termijn ook de energiekosten te kunnen drukken. Een fantastische investering in de toekomst. 

Voorbeelden van energiebesparende aanpassingen zijn: plaatsen van nieuwe verwarmingsketel, een debietmeter of thermostatische kranen. Ook isolatiewerken en het plaatsen van superisolerende beglazing komen in aanmerking. 

Voor het project ‘Energiezorg op School’ werkt de VGC nauw samen met FIX. Onze energieverantwoordelijken bekijken samen met de scholen welke energiebesparende maatregelen mogelijk en noodzakelijk zijn en volgen de werken op.

Meer informatie over de subsidie van 'Energiezorg op School vind je hier.

Overig nieuws

Memorandum FIX 2023

Memorandum: De tien werven van FIX - voor wat Brussel meer nodig heeft

Het Brusselse sociale renovatiebedrijf FIX leidt jaarlijks honderd langdurig werkzoekenden op via een tewerkstellingstraject.

Lees verder

Onze directeur in De Tijd

Een goede balans tussen werk en privé is voor FIX een sleutel tot gelukkige werknemers én leidinggevenden. Vertrouwen en verantwoordelijkheid geven is dan essentieel.

Lees verder

Hoe breng je doorstroom in kaart?

Een positieve en duurzame doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt is de bestaansreden van FIX en onze essentiële impact. Toch is het in kaart brengen van die impact geen sinecure.

Lees verder