27 Brusselse scholen verkleinen hun CO-2-afdruk

Met het project ‘Energiezorg op School’ ondersteunen de VGC en FIX, 27 Nederlandstalige scholen in Brussel om energiezuinige maatregelen uit te voeren in hun gebouwen.
De VGC legt hiervoor een subsidie vast van 472.458 euro en bouwt zo mee aan een klimaatneutrale stad.

Energiezorg Op School

De oproep ‘Energiezorg op School’ is een subsidielijn van de VGC voor alle Nederlandstalige scholen in Brussel die maatregelen willen nemen om energie te besparen. Zo leveren de scholen hun bijdrage aan het milieu en geven ze ook heel wat minder uit aan energie. Dankzij ‘Energiezorg op School’ kunnen de scholen hun CO-2 afdruk verkleinen. Zo bereiden scholen zich voor op het Europees plan om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn.
Het project ‘Energiezorg op School’ bestaat al sinds 2010. In totaal werd er al 4.132.198,64 euro besteed voor meer dan 300 projecten in Nederlandstalige scholen in Brussel.
De Vlaamse Gemeenschapscommissie werkt voor ‘Energiezorg op School’ nauw samen met de energieverantwoordelijken van FIX. Zij onderzoeken samen met de scholen welke maatregelen noodzakelijk zijn en volgen de uitvoering op.

Ook voor jouw school! 

Schoolgebouwen zijn vaak oud en slecht geïsoleerd. Bovendien weegt het energieverlies van deze gebouwen zwaar op de schoolfactuur.
FIX telt daarom twee energieverantwoordelijken die jou kunnen ondersteunen bij het verbeteren van het energiebeheer van jouw school.
Zij komen op aanvraag ter plaatse en brengen het verbruik in kaart. Ze stellen vast hoe je efficiënter kan omgaan met energie. Bovendien verlenen zij ook advies bij het indienen van een subsidieaanvraag bij ‘Energiezorg op School’. 

Contacteer onze energieverantwoordelijken op:

T 02 523 66 75
energie@fixbrussel.be

Overig nieuws

CNC, een goed idee

Met een gloednieuwe CNC-Machine zet FIX een volgende stap in haar professionalisering.

Een CNC-machine dus? En wat is dat dan wel?

Lees verder

Zonnepanelen verdienen zich op 3 jaar terug!

Het gebouw van FIX beschikt over meer dan 500 m² dakoppervlakte. Daar maakten we dit jaar een elektriciteitscentrale van 276 m² van. Met zonnepanelen natuurlijk!

Lees verder

Verhoogde aandacht voor energiebesparende ledverlichting

Bij de nieuwe ronde voor de projectsubsidie Energiezorg Op School hebben 25 scholen een aanvraag ingediend voor de vervanging van hu

Lees verder

Akoestiekfabriek biedt een betaalbare oplossing voor akoestische problemen

Met Akoestiekfabriek gaan we volop voor comfortabele scholen!

Lees verder