27 Brusselse scholen verkleinen hun CO-2-afdruk

Met het project ‘Energiezorg op School’ ondersteunen de VGC en FIX, 27 Nederlandstalige scholen in Brussel om energiezuinige maatregelen uit te voeren in hun gebouwen.
De VGC legt hiervoor een subsidie vast van 472.458 euro en bouwt zo mee aan een klimaatneutrale stad.

Energiezorg Op School

De oproep ‘Energiezorg op School’ is een subsidielijn van de VGC voor alle Nederlandstalige scholen in Brussel die maatregelen willen nemen om energie te besparen. Zo leveren de scholen hun bijdrage aan het milieu en geven ze ook heel wat minder uit aan energie. Dankzij ‘Energiezorg op School’ kunnen de scholen hun CO-2 afdruk verkleinen. Zo bereiden scholen zich voor op het Europees plan om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn.
Het project ‘Energiezorg op School’ bestaat al sinds 2010. In totaal werd er al 4.132.198,64 euro besteed voor meer dan 300 projecten in Nederlandstalige scholen in Brussel.
De Vlaamse Gemeenschapscommissie werkt voor ‘Energiezorg op School’ nauw samen met de energieverantwoordelijken van FIX. Zij onderzoeken samen met de scholen welke maatregelen noodzakelijk zijn en volgen de uitvoering op.

Ook voor jouw school! 

Schoolgebouwen zijn vaak oud en slecht geïsoleerd. Bovendien weegt het energieverlies van deze gebouwen zwaar op de schoolfactuur.
FIX telt daarom twee energieverantwoordelijken die jou kunnen ondersteunen bij het verbeteren van het energiebeheer van jouw school.
Zij komen op aanvraag ter plaatse en brengen het verbruik in kaart. Ze stellen vast hoe je efficiënter kan omgaan met energie. Bovendien verlenen zij ook advies bij het indienen van een subsidieaanvraag bij ‘Energiezorg op School’. 

Contacteer onze energieverantwoordelijken op:

T 02 523 66 75
energie@fixbrussel.be

Overig nieuws

Memorandum FIX 2023

Memorandum: De tien werven van FIX - voor wat Brussel meer nodig heeft

Het Brusselse sociale renovatiebedrijf FIX leidt jaarlijks honderd langdurig werkzoekenden op via een tewerkstellingstraject.

Lees verder

Onze directeur in De Tijd

Een goede balans tussen werk en privé is voor FIX een sleutel tot gelukkige werknemers én leidinggevenden. Vertrouwen en verantwoordelijkheid geven is dan essentieel.

Lees verder

Hoe breng je doorstroom in kaart?

Een positieve en duurzame doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt is de bestaansreden van FIX en onze essentiële impact. Toch is het in kaart brengen van die impact geen sinecure.

Lees verder