200 leesmeubels voor 120 Brusselse scholen

Op 21 oktober werden de 3 leesmeubels afgeleverd bij het Angelusinstituut en in het GO! Technisch Atheneum Zavelenberg. Het is de laatste levering na maanden hard werk in de schrijnwerkerij. Meer dan 200 leesmeubels werden geproduceerd voor ruim 120 Brusselse scholen.

Leerkans voor het atelier

De ploegen van FIX zijn het gewoon om heel erg op maat te werken van de scholen. Scholen komen met heel specifieke vragen naar FIX en wij bieden oplossing op maat. Dat gaat van kasten op maat naar schoolborden met ingemaakte kasten tot creatieve meubels die passen bij het specifieke interieur van een school, of zelfs een heuse mobiele pipowagen voor een gemeenteschool in Schaarbeek. Met de leesmeubels moesten we onze werking over een andere boeg gooien. De (massa)productie van een standaard meubel vraagt immers een heel andere aanpak. 

De Mobiele Leesmeubels zijn 4 modellen die steeds dezelfde afmetingen en dus steeds hetzelfde productieproces vragen. Met een gestandaardiseerd product moesten we focussen op snelheid en een efficiënt productieproces zonder de kwaliteit van de afwerkingsgraad uit het oog te verliezen.
 

13 meubels per week

Bovendien kwam dit project exact op tijd voor de inzet van de nieuwe CNC-machine. Met deze machine konden we de productie stevig optrekken. Die resultaten lieten niet lang op zich wachten. Met de CNC konden we de productie van leesmeubels optrekken van 4 meubels naar 13 meubels per week! Een straffe prestatie voor de ploegen van Mohamed, Farid, Steven en Roeland! Zo werd dit project een fantastische leerkans voor onze ploegen. We leerden efficiënte organisatie van een produciteproces en leerden vlot werken met de nieuwe CNC-machine. Bovenal leerden de FIX'ers samen werken om zo tot een vlotte geöliede machine te komen.

 

Proficiat en bedankt aan iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt.
Maar nu mag het ook wel eens wat anders zijn. Die leesmeubels komen ons ### uit!

Het Mobiele Leesmeubel komt voort uit een samenwerking tussen:                 

  

Met de steun van:

 

 

Overig nieuws

Een volledig nieuwe inrichting voor het Vlaams-Afrikaans Huis Kuumba

In het Vlaams-Afrikaans Huis Kuumba komen Afrikaanse en Vlaamse cultuur samen voor uitwisseling, dialoog en ontspanning. Vorig jaar openden ze hun nieuwe locatie in Kuregem, Anderlecht.

Lees verder

Safety First! Opleidingen veiligheid werpen vruchten af

Bij FIX gaat ons werkervaringstraject niet puur om werkervaring, maar ook om de groei van onze medewerkers. Opleidingen zijn daarvoor een belangrijke factor.

Lees verder

De toptransfer van Ahmad: doorstroom van FIX naar RSC Anderlecht

Ahmad (27 jaar), kwam 6 jaar geleden vanuit Syrië aan in Brussel. In 2022 werd hij via Actiris doorverwezen en kwam hij bij FIX terecht.

Lees verder

Memorandum FIX 2023

Memorandum: De tien werven van FIX - voor wat Brussel meer nodig heeft

Het Brusselse sociale renovatiebedrijf FIX leidt jaarlijks honderd langdurig werkzoekenden op via een tewerkstellingstraject.

Lees verder