FIX schort alle renovatiewerken in scholen en jeugdorganisaties op

Vanaf vandaag (18 maart 2020) heeft FIX haar reguliere activiteiten in de scholen en jeugdorganisaties stopgezet.
De maatregelen zijn genomen om de verspreiding van het Covid-19 Virus zo veel mogelijk preventief in te dammen.

Zij het in een ietwat aangepaste vorm blijft FIX als organisatie wel functioneren. Net zoals alle andere medewerkers zullen ook de arbeiders in werkervaring van thuis uit werken. Zij zullen van thuis uit werken aan competenties die passen bij hun werkervaringstraject en het bevorderen van hun activering op de arbeidsmarkt. Voorbeelden hiervan zijn praktijkgerichte oefeningen Nederlands, studeren voor het theoretisch rijbewijs, oefenen op rekenvaardigheden en IT-kennis. Deze inspanningen worden opgevolgd door de instructeurs en trajectbegeleider.

Is FIX nog bereikbaar?

FIX blijft bereikbaar per mail op het adres info@fixbrussel.be.
Ook al onze medewerkers blijven zo veel mogelijk actief en bereikbaar. Zij kunnen antwoord bieden op alle mogelijke vragen over ons huidige functioneren. Wij zijn voorlopig niet bereikbaar op het algemene nummer van FIX. Individuele medewerkers zijn wel op hun gsm bereikbaar.

Zijn er gevallen van besmetting bekend bij FIX?

Tot op heden zijn er geen gevallen van besmetting met het virus bij FIX’ers bevestigd. De hierboven getroffen maatregelen zijn louter preventief en in overeenkomst met de adviezen van de federale en regionale overheden. Door het feit dat vele gevallen van ziekte niet meer getest worden kunnen we dit echter niet volledig uitsluiten.

Wat gebeurt er met de geplande werven tijdens deze periode?

De teamleiders van FIX nemen zo snel mogelijk contact op met de directies en verantwoordelijken. Zij houden jullie op de hoogte van alle wijzigingen en proberen deze werven zo snel mogelijk in te passen in de planning.

Wanneer worden de werven van FIX terug opgestart?

Wij hopen natuurlijk zo snel mogelijk maar kunnen hier voorlopig geen antwoord op bieden. In overeenstemming met de adviezen van de overheid zijn de huidige maatregelen van kracht tot minstens 19 april 2020.

Tot dan wensen wij iedereen veel succes en een goede gezondheid! Draag zorg voor mekaar.

Overig nieuws

Energiedossiers voor bezuiniging goedgekeurd in 25 scholen

Met het project 'Energiezorg Op School' ondersteunen de VGC en FIX 25 Brusselse scholen om energiebezuinigende maatregelen uit te voeren. De VGC maakt hiervoor 223.991 euro vrij. 

Lees verder

FIX blijft actief tijdens verstrengde lockdown

Vanaf maandag 2 november is in het gehele land opnieuw een verstrengde lockdown van kracht. FIX blijft voorlopig wél actief doorwerken in de scholen en jeugdinfrastructuur.

Lees verder

Mooie isolatiewerf aan bijgebouw van FIX

Tijdens de lockdown lagen alle werven van FIX stil… Álle werven? Nee, 2 FIX’ers bleven stevig (en met respect voor de nodige veiligheidsmaatregelen ) verder werken.

Lees verder

Build For Water, voor en door jongeren

“Build For Water” is de nieuwste samenwerking tussen FIX en het Beroepenreferentiecentrum Bouw! Gedurende een hele maand geeft FIX aan 15 jongeren een initiatie in de bouw.

Lees verder