FIX kiest voor ecologische verf

Vanaf december start FIX officieel met het gebruik van ecologische verven. Waar mogelijk wil FIX zijn impact op het milieu zo veel mogelijk beperken. De omschakeling naar ecologische verven is een belangrijke stap binnen deze strategie.

 

De beslissing werd vooraf gegaan aan een grondige studie naar kwaliteit en prijszetting.

Concreet kiezen we voortaan voor Ecotec als leverancier van verf. Deze keuze maken we omwille van volgende redenen:

  • De kwaliteit van de verven is de beste in de tests die we hebben uitgevoerd. De kwaliteit is beter dan andere ecologische verven die we testten en is dezelfde als de verven van onze vroegere leverancier.
  • De leverancier komt als beste prijs uit de vergelijkende studie, De prijzen zijn bovendien 15% goedkoper dan onze vroegere leverancier.
  • De leverancier voorziet een snelle levering na bestelling.

Er zijn evenwel nog enkele uitzonderingen: voor metaalverven, verf in vochtige ruimtes, en andere specifieke situaties garandeert de ecologische verf voorlopig niet de beste kwaliteit. Voor deze uitzonderlijke gevallen wijken we af van onze keuze voor ecologische verven. We hopen echter dat we ook voor deze gevallen op termijn kunnen overstappen.

Duurzaamheid is een van de basiswaarden van FIX. We zijn dan ook fier en blij dat we deze stap zetten. Scholen en jeugdorganisaties die bewust kiezen voor duurzaamheid zijn bij FIX aan het juiste adres.  

 

 

 

Overig nieuws

FIX realiseert voor € 170.000 besparingen in 47 Brusselse scholen

De energieverantwoordelijken van FIX begeleiden Brusselse scholen bij hun energiebeheer. In 2019 zorgden hun adviezen en maatregelen voor een besparing van 170.000 EURO op de energiefactuur van 47 scholen.

Lees verder

Studenten Odisee en Voka verbinden FIX'ers met werkgevers

Gisteren kwamen studenten personeelsbeleid (HRM) van Odisee op bezoek bij FIX en gingen ze in gesprek met onze arbeiders.

Lees verder

440.000 euro voor 29 energiezuinige scholen

Met het project 'Energiezorg op School' ondersteunt de VGC 29 Nederlandstalige

Lees verder