FIX kiest voor ecologische verf

Vanaf december start FIX officieel met het gebruik van ecologische verven. Waar mogelijk wil FIX zijn impact op het milieu zo veel mogelijk beperken. De omschakeling naar ecologische verven is een belangrijke stap binnen deze strategie.

 

De beslissing werd vooraf gegaan aan een grondige studie naar kwaliteit en prijszetting.

Concreet kiezen we voortaan voor Ecotec als leverancier van verf. Deze keuze maken we omwille van volgende redenen:

  • De kwaliteit van de verven is de beste in de tests die we hebben uitgevoerd. De kwaliteit is beter dan andere ecologische verven die we testten en is dezelfde als de verven van onze vroegere leverancier.
  • De leverancier komt als beste prijs uit de vergelijkende studie, De prijzen zijn bovendien 15% goedkoper dan onze vroegere leverancier.
  • De leverancier voorziet een snelle levering na bestelling.

Er zijn evenwel nog enkele uitzonderingen: voor metaalverven, verf in vochtige ruimtes, en andere specifieke situaties garandeert de ecologische verf voorlopig niet de beste kwaliteit. Voor deze uitzonderlijke gevallen wijken we af van onze keuze voor ecologische verven. We hopen echter dat we ook voor deze gevallen op termijn kunnen overstappen.

Duurzaamheid is een van de basiswaarden van FIX. We zijn dan ook fier en blij dat we deze stap zetten. Scholen en jeugdorganisaties die bewust kiezen voor duurzaamheid zijn bij FIX aan het juiste adres.  

 

 

 

Overig nieuws

Energiedossiers voor bezuiniging goedgekeurd in 25 scholen

Met het project 'Energiezorg Op School' ondersteunen de VGC en FIX 25 Brusselse scholen om energiebezuinigende maatregelen uit te voeren. De VGC maakt hiervoor 223.991 euro vrij. 

Lees verder

FIX blijft actief tijdens verstrengde lockdown

Vanaf maandag 2 november is in het gehele land opnieuw een verstrengde lockdown van kracht. FIX blijft voorlopig wél actief doorwerken in de scholen en jeugdinfrastructuur.

Lees verder

Mooie isolatiewerf aan bijgebouw van FIX

Tijdens de lockdown lagen alle werven van FIX stil… Álle werven? Nee, 2 FIX’ers bleven stevig (en met respect voor de nodige veiligheidsmaatregelen ) verder werken.

Lees verder

Build For Water, voor en door jongeren

“Build For Water” is de nieuwste samenwerking tussen FIX en het Beroepenreferentiecentrum Bouw! Gedurende een hele maand geeft FIX aan 15 jongeren een initiatie in de bouw.

Lees verder