FIX haalt Qfor-kwaliteitslabel

Op 2 augustus 2019 behaalde FIX een kwaliteitslabel, uitgereikt door CertUp. 
Het label werd uitgereikt op basis van een kwaliteitsaudit met aandacht voor pedagogische visie, dagelijkse werking en financiële stabiliteit.

Proces en conclusies

Ter voorbereiding van de audit werd een bevraging gedaan over een lijst van parameters met betrekking tot het personeelsbestand, de werking en de financiën. 
Tijdens de audit zelf kon een auditor de organisatie beoordelen op verschillende domeinen met speciale aandacht voor het werkervaringsproject. 
De auditor ging hiervoor in gesprek met werknemers binnen de organisatie en voerde ook steekproeven uit over de werking. 

Conclusies

Het label bevestigt dat FIX een kwaliteitsvolle dienstverlening aanbiedt. 
In het eindverslag wordt met nadruk de betrokkenheid van het volledige team geprezen, net als de doorgedreven integratie van onze missie en visie in alle facetten van de organisatie. 
Dit doen we bijvoorbeeld door na elke Raad van Bestuur een nieuwsbrief te verdelen onder de werknemers over wat er besproken is. 
Tot slot kreeg FIX nog een pluim omwille van haar kwalitatieve doorstroomcijfers. 

Toekomst

Een kwaliteitslabel is een fijne bevestiging van onze inspanningen als team. 
Bovendien opent dit label de deur naar het opstarten van nieuwe projecten zoals een kwalificerende opleiding of samenwerking met structurele partners zoals VDAB. 

 

Het label: 

Overig nieuws

FIX realiseert voor € 170.000 besparingen in 47 Brusselse scholen

De energieverantwoordelijken van FIX begeleiden Brusselse scholen bij hun energiebeheer. In 2019 zorgden hun adviezen en maatregelen voor een besparing van 170.000 EURO op de energiefactuur van 47 scholen.

Lees verder

FIX kiest voor ecologische verf

Vanaf december start FIX officieel met het gebruik van ecologische verven. Waar mogelijk wil FIX zijn impact op het milieu zo veel mogelijk beperken. De omschakeling naar ecologische verven is een belangrijke stap binnen deze strategie.

Lees verder

Studenten Odisee en Voka verbinden FIX'ers met werkgevers

Gisteren kwamen studenten personeelsbeleid (HRM) van Odisee op bezoek bij FIX en gingen ze in gesprek met onze arbeiders.

Lees verder