FIX blijft actief tijdens verstrengde lockdown

Vanaf maandag 2 november is in het gehele land opnieuw een verstrengde lockdown van kracht. FIX blijft voorlopig wél actief doorwerken in de scholen en jeugdinfrastructuur. Dit doen we met grote zorg voor de veiligheid van alle collega’s en onze partners.

De herfstvakantie is een belangrijke periode voor FIX om werken uit te voeren in de scholen. Door de afwezigheid van de kinderen kunnen we veel werk gedaan krijgen dat anders niet mogelijk is. Van deze (uitzonderlijk verlengde) periode willen we optimaal gebruik maken. Dankzij de afwezigheid van de kinderen kunnen de FIX’ers bovendien meer ruimte nemen om op veilige afstand te werken. Dit strookt met de preventiemaatregelen die met alle ploegen zijn afgesproken. Na de terugkeer van de kinderen zal met elke school bekeken worden hoe de veilige afstand gegarandeerd kan worden voor er een nieuwe werf wordt opgestart.

Ook voor onze arbeiders, die zich veelal in precaire (thuis)situaties bevinden, is het een opsteker dat FIX kan blijven doorgaan. Hiermee kunnen we technische werkloosheid voorlopig nog afwenden gezien dit, zeker voor onze arbeiders, financieel verregaande gevolgen heeft. Dit is een extra motivatie voor het hele team om de preventieve maatregelen te blijven respecteren en zo lang mogelijk actief te blijven!

Voor FIX’ers die wél aan telewerk kunnen doen is dat uiteraard verplicht.

Overig nieuws

Energiedossiers voor bezuiniging goedgekeurd in 25 scholen

Met het project 'Energiezorg Op School' ondersteunen de VGC en FIX 25 Brusselse scholen om energiebezuinigende maatregelen uit te voeren. De VGC maakt hiervoor 223.991 euro vrij. 

Lees verder

Mooie isolatiewerf aan bijgebouw van FIX

Tijdens de lockdown lagen alle werven van FIX stil… Álle werven? Nee, 2 FIX’ers bleven stevig (en met respect voor de nodige veiligheidsmaatregelen ) verder werken.

Lees verder

Build For Water, voor en door jongeren

“Build For Water” is de nieuwste samenwerking tussen FIX en het Beroepenreferentiecentrum Bouw! Gedurende een hele maand geeft FIX aan 15 jongeren een initiatie in de bouw.

Lees verder

600 mondmaskers voor veilige opstart

Sinds 4 mei is FIX weer actief op de werven.
Om dit in alle veiligheid te kunnen doen zijn duidelijke afspraken en correcte maatregelen noodzakelijk.
Het dragen van mondmaskers is hierbij essentieel.

Lees verder