FIX blijft actief tijdens verstrengde lockdown

Vanaf maandag 2 november is in het gehele land opnieuw een verstrengde lockdown van kracht. FIX blijft voorlopig wél actief doorwerken in de scholen en jeugdinfrastructuur. Dit doen we met grote zorg voor de veiligheid van alle collega’s en onze partners.

De herfstvakantie is een belangrijke periode voor FIX om werken uit te voeren in de scholen. Door de afwezigheid van de kinderen kunnen we veel werk gedaan krijgen dat anders niet mogelijk is. Van deze (uitzonderlijk verlengde) periode willen we optimaal gebruik maken. Dankzij de afwezigheid van de kinderen kunnen de FIX’ers bovendien meer ruimte nemen om op veilige afstand te werken. Dit strookt met de preventiemaatregelen die met alle ploegen zijn afgesproken. Na de terugkeer van de kinderen zal met elke school bekeken worden hoe de veilige afstand gegarandeerd kan worden voor er een nieuwe werf wordt opgestart.

Ook voor onze arbeiders, die zich veelal in precaire (thuis)situaties bevinden, is het een opsteker dat FIX kan blijven doorgaan. Hiermee kunnen we technische werkloosheid voorlopig nog afwenden gezien dit, zeker voor onze arbeiders, financieel verregaande gevolgen heeft. Dit is een extra motivatie voor het hele team om de preventieve maatregelen te blijven respecteren en zo lang mogelijk actief te blijven!

Voor FIX’ers die wél aan telewerk kunnen doen is dat uiteraard verplicht.

Overig nieuws

Stemmen voor de Stad – 100 jaar opleiding Sociaal Werk

Naar aanleiding van 100 jaar opleiding sociaal werk aan de EHB en Odisee werd een publicatie gelanceerd. Eva en Hilde, onze directeur en jobcoach deden een bijdrage over sociale economie.

Lees verder

Brusselse energiepremies voor scholen

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de VGC lanceerden o

Lees verder

FIX werft aan: 1 Werfleider & 3 ploegbazen

Met de nieuwe ploegen die FIX dit jaar opstart zijn we op zoek naar nieuwe collega's. 

FIX zoekt:  1 werfleider 
                     3 ploegbazen (1 schilder & 2 polyvalent)

Lees verder

FIX breidt uit met 2 gespecialiseerde ploegen voor de Brusselse scholen

FIX start in 2021 2 nieuwe ploegen op voor de Brusselse Nederlandstalige scholen.
Met de opstart van een ploeg die gespecialiseerd is in elektriciteit biedt FIX een nieuw antwoord op een grote nood in de scholen.

Lees verder