440.000 euro voor 29 energiezuinige scholen

Met het project 'Energiezorg op School' ondersteunt de VGC 29 Nederlandstalige scholen in Brussel om energiebesparende werken uit te voeren.
De VGC geeft hiervoor in 2019 een subsidie van 439.874 euro. FIX coördineert de uitvoering van de werken bij de scholen.

'Energiezorg op School' is een subsidie van de VGC voor Nederlandstalige scholen in Brussel die willen investeren in energiebesparende maatregelen. Een cofinanciering tussen de overheid en de scholen om een duurzamer energiebeleid te bekomen en op termijn ook de energiekosten te kunnen drukken. Een fantastische investering in de toekomst. 

Voorbeelden van energiebesparende aanpassingen zijn: plaatsen van nieuwe verwarmingsketel, een debietmeter of thermostatische kranen. Ook isolatiewerken en het plaatsen van superisolerende beglazing komen in aanmerking. 

Voor het project ‘Energiezorg op School’ werkt de VGC nauw samen met FIX. Onze energieverantwoordelijken bekijken samen met de scholen welke energiebesparende maatregelen mogelijk en noodzakelijk zijn en volgen de werken op.

Meer informatie over de subsidie van 'Energiezorg op School vind je hier.

Overig nieuws

FIX staat met nieuwe ploeg klaar voor snelle klussen

FIX en de Brusselse onderwijs en jeugdsector vormen een goede match. FIX biedt op een goedkope manier renovaties van de Brusselse scholen aan en op deze bouwwerven leren onze arbeiders veel bij over de bouwsector.

Lees verder

jongeren werken samen met FIX'ers in werkervaringstraject

Gisteren was het opnieuw de YOUCA Action Day. Dit jaar kwamen 2 studenten een dagje mee draaien bij FIX.

Lees hier hoe de jongeren dit zelf beleefd hebben.

 

Lees verder

FIX haalt Qfor-kwaliteitslabel

Op 2 augustus 2019 behaalde FIX een kwaliteitslabel, uitgereikt door CertUp. 
Het label werd uitgereikt op basis van een kwaliteitsaudit met aandacht voor pedagogische visie, dagelijkse werking en financiële stabiliteit.

Lees verder

Youca Action Day 2019

Ook dit jaar neemt FIX op 17 oktober 2019 deel aan de YOUCA Action Day.
Dit jaar gaat de opbrengst naar een sociale economie project in Guinee. 

Lees verder