Vakantiejobs bij FIX

Deze zomer zet FIX voor het eerst jobstudenten in op onze werven. We bezorgen studenten uit sociale en technische richtingen een werkervaring die aansluit bij hun opleiding. Door de studenten al eens te laten proeven van de sociale economie zetten we bovendien onze sector in de kijker als een interessante keuze om hun boeiende carrière mee te starten.

Een werkervaring met impact

De missie van FIX is duidelijk. Wij geloven dat een kwaliteitsvolle job een brug is naar een kwaliteitsvol leven. Normaal gezien focussen we hierbij op het verhogen van de arbeidskansen voor Brusselse laaggeschoolden. Dit jaar grijpen we deze extra piste aan om de kansen van studenten een extra duwtje in de rug te geven. Een zomer bij FIX is eens wat anders dan bij de Colruyt, lokale slager of bij de speelpleinen. De sociale economie is een sector die voor velen totaal onbekend is. Dat maakt een job bij FIX tot een mooie eye-opener die de studenten aanspoort om hun eigen toekomst in vraag te stellen.

Young Talents via Randstad

Om de leerkansen voor studenten te maximaliseren gingen we op zoek naar studenten wiens opleiding aansluit bij de sector waarin FIX actief is. We selecteerden daarom vooral studenten uit technische richtingen zoals architectuur, ingenieur en technisch ontwerp of sociale richtingen zoals sociaal werk. Voor die selectie sloegen we de handen in elkaar met het Young Talents programma van Randstad. Zij zijn gespecialiseerd in het maken van de brug tussen studenten en een vakantie- of studentenjob die aansluit bij hun opleiding.

De studenten zijn nu 2 weken actief bij FIX en de meeste ervaringen waren heel positief!

 

laatst bewerkt: 13/07/2021

 

 

Overig nieuws

YOUCA ACTION DAY 2021

Na een pauze door corona is er op donderdag 21 oktober opnieuw de YOUCA Action Day. FIX ontvangt ook 5 jongeren die zullen meehelpen in onze ploegen. 

Lees verder

De energieverantwoordelijken van FIX: draaischijf voor duurzaamheid

Naarmate de taken van overheden complexer worden evolueert hun rol en steunen zij steeds meer op partnerschappen voor het vervullen van maatschappelijke opdrachten.

Lees verder

Strategisch Plan 2021-2023

Na een succesvol strategisch plan 2018-2020 is het tijd voor het derde strategische plan van FIX. In de periode van 2021 tot 2023 zal FIX focussen op 3 pijlers om de organisatie structureel te versterken.

Lees verder

FIX begeleidt vrouwen naar de bouwsector

In 2021 komen er 3 extra ploegen bij die aan de slag gaan voor de renovatie van Brusselse publieke infrastructuur. 1 van deze ploegen zal exclusief bemand worden door vrouwelijke FIX’ers.

Lees verder