Nieuwe ploeg schrijnwerkerij in kader van stadsvernieuwingscontract "Weststation"

Stadsvernieuwingsproject Weststation

De gemeenten Anderlecht en Sint-Jans-Molenbeek werken sinds 2016 samen voor de ontwikkeling van het stadsvernieuwingscontract (SVC) “Weststation”.
De acties die binnen dit project worden ondernomen gaan vanaf 2020 van start. Ook FIX krijgt binnen dit contract een duidelijke opdracht toebedeeld die perfect past binnen onze missie.
Vanaf 2020 zal FIX een nieuwe ploeg oprichten met arbeiders die specifiek binnen de perimeter van het SVC wonen.

 

 

 

Werkervaring en opleiding combineren

Werkzoekenden uit de wijk vormen een nieuwe ploeg in onze schrijnwerkerij.
Gedurende 18 maanden krijgen 8 arbeiders (4 arbeiders in het eerste jaar, 4 nieuwe arbeiders in de volgende 6 maanden) een werkervaringstraject bij FIX aangeboden.
Tijdens hun traject zullen de arbeiders worden opgeleid tot gecertificeerde schrijnwerkers met een basiskennis van het Nederlands.
De ploeg wordt ingezet om meubels op maat te maken voor de scholen in hun eigen gemeente en bij uitbreiding de hele stad.

Positief verhaal met rolmodellen voor de wijk.

Schrijnwerk is een activiteit waar grote vraag naar is op de arbeidsmarkt. FIX verbindt een certificaat van schrijnwerker aan het werkervaringstraject en maakt zo het project extra aantrekkelijk voor jongeren uit de wijk.
Dit is een kaart die FIX ook zelf bewust trekt. De helft van de arbeiders bij FIX zijn jonger dan 30 jaar. Bovendien begeleidt de jobcoach van FIX de arbeiders gedurende een jaar na hun traject bij FIX in hun zoektocht naar werk.
Waar mogelijk werken we samen met werkgevers uit de perimeter van het SVC voor de plaatsing van opgeleide schrijnwerkers.
Op die manier worden de arbeiders positieve rolmodellen in hun wijk en verbreden we ook de bekendheid van FIX binnen de buurt waar FIX sinds mei 2019 is neergestreken. 

 

Alle scholen kunnen werken bij FIX aanvragen via deze link.

De nieuwe ploeg is gestart vanaf januari 2020 en wordt mogelijk gemaakt met de steun van :

    

    

 

Overig nieuws

FIX schort alle renovatiewerken in scholen en jeugdorganisaties op

Vanaf vandaag (18 maart 2020) heeft FIX haar reguliere activiteiten in de scholen en jeugdorganisaties stopgezet.

Lees verder

FIX zoekt een werfleider/teamleider bouw (m/v/x)

Om ons team te versterken zijn we op zoek naar een voltijdse werfleider/teamleider.

Lees verder

FIX realiseert voor € 170.000 besparingen in 47 Brusselse scholen

De energieverantwoordelijken van FIX begeleiden Brusselse scholen bij hun energiebeheer. In 2019 zorgden hun adviezen en maatregelen voor een besparing van 170.000 EURO op de energiefactuur van 47 scholen.

Lees verder

FIX kiest voor ecologische verf

Vanaf december start FIX officieel met het gebruik van ecologische verven. Waar mogelijk wil FIX zijn impact op het milieu zo veel mogelijk beperken. De omschakeling naar ecologische verven is een belangrijke stap binnen deze strategie.

Lees verder