jongeren werken samen met FIX'ers in werkervaringstraject

Gisteren was het opnieuw de YOUCA Action Day. Dit jaar kwamen 2 studenten een dagje mee draaien bij FIX.

Lees hier hoe de jongeren dit zelf beleefd hebben.

 

 

 

 

 

 

 

Mohammed, magazijnier voor één dag

Mohammed studeert voor ruwbouwer in het Sint-Guido-Instituut te Anderlecht. Hij leerde FIX kennen via zijn leerkrachten. Vandaag helpt hij onze magazijnier om schappen te installeren in ons nieuwe voertuig. Hij vindt het fijn om een dag mee te draaien in de bouw. Op die manier leert hij de wereld al wat kennen. Zijn opleiding is immers een ticket naar deze sector. De dag bij FIX beviel Mohammed zozeer dat hij al een stageaanvraag heeft gedaan voor zijn komende twee stages.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kylian, schilder voor één dag

Kylian heeft al lang een band met FIX. Zijn vader is immers onze eigen Alain, instructeur van één van de schilderploegen van FIX. Het was ook in deze ploeg dat Kylian een dag ging meehelpen. Meer nog, toevallig is de ploeg momenteel actief in de BSGO Zaveldal. Dit is de lagere school waar Kylian zelf nog school gelopen heeft. De dag begon dan ook met een nostalgisch kantje.

 

YOUCA Action Day 2019: sociale economie in Guinea

Het loon dat ze tijdens de Action Day verdienen gaat dit jaar naar projecten van geëngageerde jongeren in Guinee. De bedoeling van dit project is de werkloosheid onder jongeren te verminderen en jongeren te stimuleren om te ondernemen. Dit doet Trias samen met de partner Jeunes Solidaires, een jong dynamisch platform van maar liefst 800 jongeren tussen de 15 en 35 jaar. Onderliggend wil Trias de oorzaken van armoede en migratie, die vaak te maken hebben met het gebrek aan jobs, voor Guineese jongeren aanpakken. Sociale economie in Guinee, daar kan FIX alleen maar warm van worden!

 

 

 

Meer informatie over de YOUCA Action Day vind je via deze link.

Overig nieuws

440.000 euro voor 29 energiezuinige scholen

Met het project 'Energiezorg op School' ondersteunt de VGC 29 Nederlandstalige

Lees verder

FIX staat met nieuwe ploeg klaar voor snelle klussen

FIX en de Brusselse onderwijs en jeugdsector vormen een goede match. FIX biedt op een goedkope manier renovaties van de Brusselse scholen aan en op deze bouwwerven leren onze arbeiders veel bij over de bouwsector.

Lees verder

FIX haalt Qfor-kwaliteitslabel

Op 2 augustus 2019 behaalde FIX een kwaliteitslabel, uitgereikt door CertUp. 
Het label werd uitgereikt op basis van een kwaliteitsaudit met aandacht voor pedagogische visie, dagelijkse werking en financiële stabiliteit.

Lees verder

Youca Action Day 2019

Ook dit jaar neemt FIX op 17 oktober 2019 deel aan de YOUCA Action Day.
Dit jaar gaat de opbrengst naar een sociale economie project in Guinee. 

Lees verder