Ervaringen uitwisselen en samen koken

Dinsdag 16 juli organiseerde FIX een terugkommoment voor FIX’ers die recent (of minder recent) hun traject beëindigden. Een leuke gelegenheid voor uitwisseling van ervaringen bij de zoektocht naar werk. Zo’n moment inspireert en motiveert iedereen. Daarbij werd een heerlijke vegetarische spaghetti voorzien die door iedereen samen werd klaargemaakt.

De avond had een flink gevuld programma met zo’n 12 deelnemers. Het hoofddoel van de avond? Dat FIX’ers zelf hun ervaringen bij de zoektocht naar werk kunnen delen, net als hun eigen oplossing voor de grootste obstakels (en vooroordelen) die zij tegenkomen bij die zoektocht.

 

 

 

  

Praktische tips

Tijdens het koken gaven FIX’ers die al een job vonden interessante tips mee aan hun ex-collega’s. Communicatie naar de werkgever is bijvoorbeeld heel belangrijk. Wees heel duidelijk als je echt voor een bepaalde job wil gaan. Maar ga tegelijk ook niet zomaar voor eender vacature. Onze FIX’ers hebben ook het recht om een job te doen die motiveert en energie geeft. Daar mag je best met een zekere kieskeurigheid naar op zoek gaan. Een advies dat door iedereen werd opgepikt kwam van Billy: “Als werkzoekende is het belangrijk om het stuur in eigen handen te nemen. Het werk belt niet aan je deur, je moet er zelf naar op zoek.” Tot slot wisselden de FIX’ers ook tips uit over organisaties zoals VDAB of de lokale werkwinkel die de FIX’ers kunnen ondersteunen bij hun zoektocht.

Rond de tafel

Naast praktische tips was er ook ruimte om te ventileren en het bespreekbaar maken van frustraties. Alleen door deze uit te spreken kan je aan de slag om hiermee om te gaan. Daar was tijd voor tijdens een rondetafelgesprek dat begeleid werd door Hilde, onze jobcoach.

Wat voor iedereen heel fijn was om te zien was de passie waarmee FIX’ers die aan het werk zijn vertellen over hun huidige job. Ze doen hun werk graag en voelen zich gewaardeerd dankzij hun job. Ook al zijn er natuurlijk soms mindere momenten, dan is volhouden extra belangrijk. Zij moedigden de FIX’ers die nog zoekend zijn zelfs aan om bij hun bedrijf te solliciteren. 

Als afsluiter volgde een rondleiding door de nieuwe gebouwen van FIX in de Denayerstraat. Enkele van deze arbeiders hielpen zelf mee met de renovatie van dat gebouw. Zij konden aan de anderen tonen hoe ze dat hebben aangepakt.

Overig nieuws

jongeren werken samen met FIX'ers in werkervaringstraject

Gisteren was het opnieuw de YOUCA Action Day. Dit jaar kwamen 2 studenten een dagje mee draaien bij FIX.

Lees hier hoe de jongeren dit zelf beleefd hebben.

 

Lees verder

FIX haalt Qfor-kwaliteitslabel

Op 2 augustus 2019 behaalde FIX een kwaliteitslabel, uitgereikt door CertUp. 
Het label werd uitgereikt op basis van een kwaliteitsaudit met aandacht voor pedagogische visie, dagelijkse werking en financiële stabiliteit.

Lees verder

Youca Action Day 2019

Ook dit jaar neemt FIX op 17 oktober 2019 deel aan de YOUCA Action Day.
Dit jaar gaat de opbrengst naar een sociale economie project in Guinee. 

Lees verder

FIX'ers kijken naar de toekomst

4 FIX'ers geven hun blik op de toekomst. 
Vol vertrouwen vertellen ze ons over hun verwachtingen. 

Lees verder