Energiedossiers voor bezuiniging goedgekeurd in 25 scholen

Met het project 'Energiezorg Op School' ondersteunen de VGC en FIX 25 Brusselse scholen om energiebezuinigende maatregelen uit te voeren. De VGC maakt hiervoor 223.991 euro vrij. 

Subsidie ‘Energiezorg op School’
De oproep ‘Energiezorg op School’ is een subsidielijn van de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor alle Nederlandstalige scholen in Brussel die maatregelen willen nemen om energie te besparen. Zo leveren de scholen hun bijdrage aan het milieu. Bovendien geven ze heel wat minder geld uit aan energiekosten waardoor er meer middelen overblijven voor de pedagogische werking. In 2019 bespaarden de energieverantwoordelijken van FIX voor 170.000 euro aan energiebesparingen in de Brusselse scholen. Een belangrijk deel (53%) van deze besparingen was mogelijk dankzij investeringen met geld van 'Energiezorg op School'. 

‘Energiezorg op School’ bestaat al sinds 2010. In totaal werd er al 3.696.740,64 euro geïnvesteerd in bijna 300 projecten. Voorbeelden van energiebesparende aanpassingen zijn het plaatsen van een nieuwe ketel, een debietmeter of thermostatische kranten. Ook isolatiemaatregelen of het plaatsen van superisolerende beglazing komen in aanmerking.

Samenwerking met FIX
De VGC werkt voor het toekennen en opvolgen van ‘Energiezorg op School’-middelen nauw samen met de energieverantwoordelijken van FIX. De energieverantwoordelijken bekijken samen met de scholen welke energiebesparende maatregelen noodzakelijk zijn en wat de terugverdientijd ervan is. Na het toekennen van de middelen volgen onze energieverantwoordelijken de scholen ook op bij het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen.

Wil je met jouw school ook energiebesparende maatregelen uitvoeren, neem dan een kijkje op deze pagina. Je vindt er een overzicht van alle subsidies en steun waar FIX jouw school bij kan ondersteunen. 
.

Overig nieuws

Stemmen voor de Stad – 100 jaar opleiding Sociaal Werk

Naar aanleiding van 100 jaar opleiding sociaal werk aan de EHB en Odisee werd een publicatie gelanceerd. Eva en Hilde, onze directeur en jobcoach deden een bijdrage over sociale economie.

Lees verder

Brusselse energiepremies voor scholen

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de VGC lanceerden o

Lees verder

FIX werft aan: 1 Werfleider & 3 ploegbazen

Met de nieuwe ploegen die FIX dit jaar opstart zijn we op zoek naar nieuwe collega's. 

FIX zoekt:  1 werfleider 
                     3 ploegbazen (1 schilder & 2 polyvalent)

Lees verder

FIX breidt uit met 2 gespecialiseerde ploegen voor de Brusselse scholen

FIX start in 2021 2 nieuwe ploegen op voor de Brusselse Nederlandstalige scholen.
Met de opstart van een ploeg die gespecialiseerd is in elektriciteit biedt FIX een nieuw antwoord op een grote nood in de scholen.

Lees verder