Energiedossiers voor bezuiniging goedgekeurd in 25 scholen

Met het project 'Energiezorg Op School' ondersteunen de VGC en FIX 25 Brusselse scholen om energiebezuinigende maatregelen uit te voeren. De VGC maakt hiervoor 223.991 euro vrij. 

Subsidie ‘Energiezorg op School’
De oproep ‘Energiezorg op School’ is een subsidielijn van de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor alle Nederlandstalige scholen in Brussel die maatregelen willen nemen om energie te besparen. Zo leveren de scholen hun bijdrage aan het milieu. Bovendien geven ze heel wat minder geld uit aan energiekosten waardoor er meer middelen overblijven voor de pedagogische werking. In 2019 bespaarden de energieverantwoordelijken van FIX voor 170.000 euro aan energiebesparingen in de Brusselse scholen. Een belangrijk deel (53%) van deze besparingen was mogelijk dankzij investeringen met geld van 'Energiezorg op School'. 

‘Energiezorg op School’ bestaat al sinds 2010. In totaal werd er al 3.696.740,64 euro geïnvesteerd in bijna 300 projecten. Voorbeelden van energiebesparende aanpassingen zijn het plaatsen van een nieuwe ketel, een debietmeter of thermostatische kranten. Ook isolatiemaatregelen of het plaatsen van superisolerende beglazing komen in aanmerking.

Samenwerking met FIX
De VGC werkt voor het toekennen en opvolgen van ‘Energiezorg op School’-middelen nauw samen met de energieverantwoordelijken van FIX. De energieverantwoordelijken bekijken samen met de scholen welke energiebesparende maatregelen noodzakelijk zijn en wat de terugverdientijd ervan is. Na het toekennen van de middelen volgen onze energieverantwoordelijken de scholen ook op bij het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen.

Wil je met jouw school ook energiebesparende maatregelen uitvoeren, neem dan een kijkje op deze pagina. Je vindt er een overzicht van alle subsidies en steun waar FIX jouw school bij kan ondersteunen. 
.

Overig nieuws

FIX blijft actief tijdens verstrengde lockdown

Vanaf maandag 2 november is in het gehele land opnieuw een verstrengde lockdown van kracht. FIX blijft voorlopig wél actief doorwerken in de scholen en jeugdinfrastructuur.

Lees verder

Mooie isolatiewerf aan bijgebouw van FIX

Tijdens de lockdown lagen alle werven van FIX stil… Álle werven? Nee, 2 FIX’ers bleven stevig (en met respect voor de nodige veiligheidsmaatregelen ) verder werken.

Lees verder

Build For Water, voor en door jongeren

“Build For Water” is de nieuwste samenwerking tussen FIX en het Beroepenreferentiecentrum Bouw! Gedurende een hele maand geeft FIX aan 15 jongeren een initiatie in de bouw.

Lees verder

600 mondmaskers voor veilige opstart

Sinds 4 mei is FIX weer actief op de werven.
Om dit in alle veiligheid te kunnen doen zijn duidelijke afspraken en correcte maatregelen noodzakelijk.
Het dragen van mondmaskers is hierbij essentieel.

Lees verder