Build For Water, voor en door jongeren

“Build For Water” is de nieuwste samenwerking tussen FIX en het Beroepenreferentiecentrum Bouw! Gedurende een hele maand geeft FIX aan 15 jongeren een initiatie in de bouw.
Hierbij focussen we volledig op technieken die passen binnen de filosofie van de circulaire economie.

Voor wie? 

Het doel van het project is om jongeren in contact te brengen met toekomstgerichte beroepen die de link leggen met duurzaam bouwen en de circulaire economie. Op die manier willen we hen enthousiasmeren voor een latere carrière in de bouwsector. 

Voor meer info zijn alle geïnteresseerde jongeren en organisaties van harte welkom op 17 juni om 14u bij BRC Bouw (François Malherbelaan 42, 1070 Anderlecht)
Link naar facebook-event: https://www.facebook.com/events/2713723678858726/

 

Wat zullen we doen?

Met Build For Water zullen de jongeren zelf de installatie van een watersportbasis (vestiaire en sanitaire installatie) ontwerpen en bouwen. Deze wordt de hele zomer aan de vijvers van Neerpede geplaatst waar tal van activiteiten zullen doorgaan.

   

  Het project "Build For Water" omvat drie luiken:

  • Bouw: fabricatie van een watersportbasis
  • Onderwijs: kennismaking met beroepen in de circulaire economie en bewustmaking over het goed beheer water en natuurlijke hulpbronnen
  • Sport: zwemmen, kanovaren, ... Tijdens de zomer kunnen heel veel activiteiten georganiseerd worden in en rond de vijvers.

  Ten slotte zal er ook een sensibiliseringsprogramma opgezet worden rond het gebruik van water voor jongeren zelf en voor het grote publiek.

   

  Het project Build For Water is een samenwerking tussen:

  Met de steun van: 

   

  Overig nieuws

  Energiedossiers voor bezuiniging goedgekeurd in 25 scholen

  Met het project 'Energiezorg Op School' ondersteunen de VGC en FIX 25 Brusselse scholen om energiebezuinigende maatregelen uit te voeren. De VGC maakt hiervoor 223.991 euro vrij. 

  Lees verder

  FIX blijft actief tijdens verstrengde lockdown

  Vanaf maandag 2 november is in het gehele land opnieuw een verstrengde lockdown van kracht. FIX blijft voorlopig wél actief doorwerken in de scholen en jeugdinfrastructuur.

  Lees verder

  Mooie isolatiewerf aan bijgebouw van FIX

  Tijdens de lockdown lagen alle werven van FIX stil… Álle werven? Nee, 2 FIX’ers bleven stevig (en met respect voor de nodige veiligheidsmaatregelen ) verder werken.

  Lees verder

  600 mondmaskers voor veilige opstart

  Sinds 4 mei is FIX weer actief op de werven.
  Om dit in alle veiligheid te kunnen doen zijn duidelijke afspraken en correcte maatregelen noodzakelijk.
  Het dragen van mondmaskers is hierbij essentieel.

  Lees verder