8 op de 10 laaggeschoolde werkzoekenden vinden vaste job dankzij FIX

FIX

8 op de 10 arbeiders vonden in 2015 werk na hun traject bij FIX. De cijfers liggen hoger dan in 2014, toen 6 op de 10 arbeiders werk vonden. De resultaten bewijzen dat sociale economie voor vele werkzoekenden een waardevolle opstap is naar een job in het reguliere arbeidscircuit.

Coaching naar werk

De arbeiders van FIX zijn laaggeschoold en worden maximaal 2 jaar tewerkgesteld in een leertraject. "We merken dat een basiskennis Nederlands en een rijbewijs onze arbeiders veel meer kansen geven op vast werk", zegt Nena Cornelis, jobcoach bij FIX.

"Daarnaast is een goede begeleiding in de zoektocht naar werk voor hen essentieel. Ook na hun werkervaring bij FIX is solliciteren voor een nieuwe job niet vanzelfsprekend. FIX legt de link tussen werkzoekenden en werkgever en doet daarvoor ook beroep op haar eigen uitgebreide werkgeversnetwerk. We begeleiden de werkzoekenden tijdens het hele proces naar duurzaam werk, zélfs tijdens het eerste jaar op de nieuwe job.”

Meer jonge laaggeschoolden

In 2015 volgden bijna 48 laaggeschoolden een werkervaringstraject bij FIX, een stijging van 30% ten opzichte van 2014. Dankzij instapstages via Actiris, brugproject of deeltijds werken en leren krijgen steeds meer jongeren de kans om werkervaring op te doen. 27% van de arbeiders is minder dan 25 jaar, meer dan de helft is minder dan 30 jaar. FIX wil daarmee tegemoetkomen aan het grote tekort aan jonge arbeidskrachten in de bouwsector.

Bovendien zoekt FIX steeds nieuwe werknemers. In 2016 is er plaats voor 10 nieuwe werkzoekenden. FIX hoopt deze plaatsen in te vullen via inschakelingscontracten of via Artikel 60-contracten in samenwerking met Brusselse OCMW’s.

 

Overig nieuws

600 mondmaskers voor veilige opstart

Sinds 4 mei is FIX weer actief op de werven.
Om dit in alle veiligheid te kunnen doen zijn duidelijke afspraken en correcte maatregelen noodzakelijk.
Het dragen van mondmaskers is hierbij essentieel.

Lees verder

Maatregelen voor een veilige heropstart

Na 6 weken heeft FIX deze week haar reguliere activiteiten opnieuw opgestart.
Om dit in alle veiligheid te kunnen doen is het belangrijk dat we duidelijke afspraken maken en voldoende maatregelen treffen.

Lees verder

FIX in tijden van Corona

Sinds 18 maart 2020 heeft FIX haar reguliere activiteiten

Lees verder

Jaarverslag 2019

2019 sluiten we mooi af. 
Je leest er alles over in ons jaarverslag.

Hierbij alvast een selectie van onze verwezenlijkingen: 

Lees verder