8 op de 10 laaggeschoolde werkzoekenden vinden vaste job dankzij FIX

FIX

8 op de 10 arbeiders vonden in 2015 werk na hun traject bij FIX. De cijfers liggen hoger dan in 2014, toen 6 op de 10 arbeiders werk vonden. De resultaten bewijzen dat sociale economie voor vele werkzoekenden een waardevolle opstap is naar een job in het reguliere arbeidscircuit.

Coaching naar werk

De arbeiders van FIX zijn laaggeschoold en worden maximaal 2 jaar tewerkgesteld in een leertraject. "We merken dat een basiskennis Nederlands en een rijbewijs onze arbeiders veel meer kansen geven op vast werk", zegt Nena Cornelis, jobcoach bij FIX.

"Daarnaast is een goede begeleiding in de zoektocht naar werk voor hen essentieel. Ook na hun werkervaring bij FIX is solliciteren voor een nieuwe job niet vanzelfsprekend. FIX legt de link tussen werkzoekenden en werkgever en doet daarvoor ook beroep op haar eigen uitgebreide werkgeversnetwerk. We begeleiden de werkzoekenden tijdens het hele proces naar duurzaam werk, zélfs tijdens het eerste jaar op de nieuwe job.”

Meer jonge laaggeschoolden

In 2015 volgden bijna 48 laaggeschoolden een werkervaringstraject bij FIX, een stijging van 30% ten opzichte van 2014. Dankzij instapstages via Actiris, brugproject of deeltijds werken en leren krijgen steeds meer jongeren de kans om werkervaring op te doen. 27% van de arbeiders is minder dan 25 jaar, meer dan de helft is minder dan 30 jaar. FIX wil daarmee tegemoetkomen aan het grote tekort aan jonge arbeidskrachten in de bouwsector.

Bovendien zoekt FIX steeds nieuwe werknemers. In 2016 is er plaats voor 10 nieuwe werkzoekenden. FIX hoopt deze plaatsen in te vullen via inschakelingscontracten of via Artikel 60-contracten in samenwerking met Brusselse OCMW’s.

 

Overig nieuws

YOUCA Action Day met FIX

FIX neemt deel aan de YOUCA Action Day!

Lees verder

jaarverslag 2017

jaarverslag 2017

Het jaarverslag van FIX is er weer!
Ontdek via deze link wat FIX in 2017 realiseerde! 

Lees verder

Groene Klasbakken voor scholen

Groene Klasbakken voor scholen

Groot succes voor Groene Klasbakken!

Lees verder

Ons nieuwe thuis van binnenuit

Nieuwe thuis voor FIX

Binnenkort krijgt FIX een nieuwe thuis.

Lees verder