8 op de 10 laaggeschoolde werkzoekenden vinden vaste job dankzij FIX

FIX

8 op de 10 arbeiders vonden in 2015 werk na hun traject bij FIX. De cijfers liggen hoger dan in 2014, toen 6 op de 10 arbeiders werk vonden. De resultaten bewijzen dat sociale economie voor vele werkzoekenden een waardevolle opstap is naar een job in het reguliere arbeidscircuit.

Coaching naar werk

De arbeiders van FIX zijn laaggeschoold en worden maximaal 2 jaar tewerkgesteld in een leertraject. "We merken dat een basiskennis Nederlands en een rijbewijs onze arbeiders veel meer kansen geven op vast werk", zegt Nena Cornelis, jobcoach bij FIX.

"Daarnaast is een goede begeleiding in de zoektocht naar werk voor hen essentieel. Ook na hun werkervaring bij FIX is solliciteren voor een nieuwe job niet vanzelfsprekend. FIX legt de link tussen werkzoekenden en werkgever en doet daarvoor ook beroep op haar eigen uitgebreide werkgeversnetwerk. We begeleiden de werkzoekenden tijdens het hele proces naar duurzaam werk, zélfs tijdens het eerste jaar op de nieuwe job.”

Meer jonge laaggeschoolden

In 2015 volgden bijna 48 laaggeschoolden een werkervaringstraject bij FIX, een stijging van 30% ten opzichte van 2014. Dankzij instapstages via Actiris, brugproject of deeltijds werken en leren krijgen steeds meer jongeren de kans om werkervaring op te doen. 27% van de arbeiders is minder dan 25 jaar, meer dan de helft is minder dan 30 jaar. FIX wil daarmee tegemoetkomen aan het grote tekort aan jonge arbeidskrachten in de bouwsector.

Bovendien zoekt FIX steeds nieuwe werknemers. In 2016 is er plaats voor 10 nieuwe werkzoekenden. FIX hoopt deze plaatsen in te vullen via inschakelingscontracten of via Artikel 60-contracten in samenwerking met Brusselse OCMW’s.

 

Overig nieuws

Klaarstomen voor hoogtewerk met Rising You[th]

Met de klimmersclub rising You[th] krijgen arbeiders de kans om te proeven van hoogtewerk.
Deze ervaring kan vervolgens leiden tot een job als hoogtewerker. 

Lees verder

Succesvolle doorstroom naar werk

FIX'ers worden in de bloemetjes gezet! 

Lees verder

Pedagogische Fiche voor Educatieve Klasbakken

Met de pedagogische fiche kunnen leerkrachten de Educatieve Klasbakken creatief aanwenden bij tal van lessen, zowel op lager als secundair niveau.  

Lees verder

Voorstelling Educatieve Klasbakken

PERSUITNODIGING

900 Educatieve Klasbakken voor Brusselse Scholen

7 november 2018 - 11h00 @ GO! basisschool ’t Overbeek

 

 

Lees verder